- Jeg undervurderer ikke Mimirs dartbrett

«Luksusfellen»-programleder er optimistisk etter solide uker i Aksje-NM.

GODT FORNØYD MED AKSJE-NM: Hallgeir Kvadsheim kan lene seg tilbake og nyte utsikten over sin portefølje etter flere gode uker. Samtidig mener han at Mímir Kristjánsson drastiske strategiendring kan gi utslag i konkurransen.
  • Magnus Berg Johansen
Publisert: Publisert:

- Det er fortsatt 2.284 personer foran meg på lista, men jeg er veldig fornøyd med over 10 prosents økning på under fem uker. Det hadde gitt en meget pen årsavkastning.

Det sier Hallgeir Kvadsheim, kjent som programlederen i «Luksusfellen», til E24.

Han er i godt humør etter å ha lagt bak seg over 20.000 deltakere i konkurransen, og ikke minst alle de andre frontfigurene.

- Dette har egentlig gått bedre enn ventet. Jeg har vel aldri hatt et mål om å lede konkurransen, men å være blant de topp 10 prosentene er klart innenfor.

- Jeg har truffet bra i et par aksjer, fått et par innertiere. Det har hjulpet godt på den totale avkastningen.

DU KAN FORTSATT MELDE DEG PÅ HER!

- Rykket ordentlig fra i motbakken

Forrige uke skrev E24 om at Mimir Kristjansson fortsatt ikke hadde gitt opp kampen om å ta igjen den gamle naboen (begge er fra Rogaland).

Hallgeir Kvadsheim

Etter en svak start har Mimir valgt å hente frem dartbrettet for å satse på nytt, i håp om at det skal gi bedre uttelling i konkurransen.

Hallgeir på sin side frykter ikke konkurranse bakfra:

- Jeg har jo rykket ordentlig fra i motbakken nå. Det er kort tid igjen, så jeg tror ikke Mimir kan hente inn forspranget.

- Dog skal man aldri kimse av dartbrettet. Man trenger jo bare et par kjempetreff, så spretter man fort mange prosent. Så jeg undervurderer på ingen måte dartbrettet hans, sier han humrende.

Så langt ligger det nesten 10 prosent mellom konkurrentene.

- Både korte og lange briller

På spørsmål om hva Hallgeir tror kan være en god grunn til hans gode avkastning, mener han skyldes et mellomlangsiktig fokus.

- Alle aksjene jeg har tjent på, er selskaper jeg har tro på på lang sikt. Men i en så kort konkurranse som Aksje-NM så må man kombinere, ved å ta på både korte og lange briller.

- De selskapene jeg har gått inn i, har jeg hatt kjennskap til og troen på. Dog har jeg bevisst kjøpt meg inn få dager før resultatpresentasjoner, da jeg tenker at om de driver bra, vil dette få oppmerksomheten og løfte aksjen på kort sikt.

Les også

«Luksusfellen»-programleder med i Aksje-NM

Samtidig påpeker han at mye handler om rasjonell handling, at man ikke må forelske seg i aksjene.

- Jeg har for eksempel troen på Opera på lang sikt, men når markedet ikke løfter aksjen i perioden jeg er med i Aksje-NM er det ikke smart å sitte i den.

- Det handler om å finne gode selskaper som har triggere kort tid i fremtiden, slik at disse kan slå ut i blomst i løpet av konkurranseperioden.

Best når man sitter stille

Underveis i konkurransen har imidlertid Hallgeir funnet ut at ting har gått best når han har sittet stille og ikke gjort endringer i porteføljen.

- Det er litt paradoksalt. Når jeg ikke var så aktiv i vinterferien, så gikk det som best. Det er kanskje noe å lære av dette, sier han lattermildt.

- Hvis man tror man sitter på gode aksjer, er det kanskje best å bare bli sittende på oppløpet, sier han avslutningsvis.

I dag er femte og nest siste uke av aksjekonkurransen. Samtidig stenges muligheten for påmelding etter denne uken.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. Luksusfellen-Hallgeir gjør comeback i Aksje-NM

  2. - Jeg har vært i boden og hentet frem dartbrettet

  3. Slik har «kjendisligaen» snudd denne uken

  4. Elin (76) satser stort i Aksje-NM

  5. «Luksusfellen»-programleder med i Aksje-NM