Ingen chilenske oppdrettere har lenger børs-planer i Oslo

Flere varslet at de ville følge etter Salmones Camanchaca og notere lakseaksjene på Oslo Børs, men nå har alle lagt planene på is inntil videre.

BEDRE I CHILE: Frisk kapital fra notering i Oslo er ikke lenger nødvendig for noen av de chilenske oppdretterne

Foto: Anthony Esposito Reuters
 • Eirik Amb Nysveen
Publisert:

Chilenske Australis Seafood legger Oslo Børs-planene på is, og dermed er det ingen chilenske opprettere som har konkrete planer for børsnotering i Oslo.

Selskapet rapporterte om høyere fortjeneste i første halvår, og har restrukturert banklån det siste året. Dette fjerner delvis behovet for å vurdere en notering i Oslo på kort sikt, sier en kilde til bransjenettstedet Undercurrentnews.

– Selskapet kan komme til å revurdere dette neste år, men enn så lenge vil de ikke gå videre med det, sier kilden til nettstedet.

Skrotet planer etter oppkjøp

Flere selskaper var ventet å følge etter Salmones Camanchaca som ble første chilenske oppdretter på Børsen i starten av februar i år.

Også AquaChile hadde annonsert planer om å gjennomføre en notering i Oslo, men børsnoteringen er tatt av plakaten etter at Agrosuper kom med et bud på selskapet på 850 millioner dollar (7,1 milliarder kroner).

Flere av Chiles største oppdrettere har fått flere finansieringsmuligheter de siste årene, og bankene er ifølge Undercurrentnews mer villige til å reforhandle lån, etter prisene på laks nå har holdt seg høye siden 2016.

Foto:

Suksessnotering

Årsaken til at oppdretterne tidligere har snakket høyt om en sekundærnotering i Oslo handler om få bedre eksponering mot institusjonelle investorer.

Salmones Camanchaca-aksjen har siden Oslo-debuten styrket seg nesten 60 prosent, noe som har løftet selskapets markedsverdi med over 1,6 milliarder kroner.

Flere skandinaviske analytikere følger i dag Camanchaca, til forskjell fra i Chile, der flere banker stanset all overvåkning i kjølvannet av det store utbruddet av infeksiøs lakseanemi (ILA) i 2007 som la industrien brakk.

Her kan du lese mer om

 1. Oppdrettsnæring
 2. Oslo Børs
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Chilensk gigant er fornøyd med børsmottakelse i Norge

 2. – Kinas andel av vårt salg kan dobles

 3. Oslo-noterte Salmones Camanchaca: Vil bli karbonnøytral innen 2025

 4. Annonsørinnhold

 5. Knallår for lakseaksjer – analytikere tror festen fortsetter

 6. Betalt innhold

  Ingen klarte å heve den splitter nye brønnbåten. Etter åtte måneder er den på vei opp.