Bankgigantene innfrir forventningene

Det er knyttet store forventninger til resultatsesongen på Wall Street dette kvartalet. To av tre bankgiganter overgår allerede høye forventninger. 

REKORDRESULTAT: En mann går forbi hovedkvarteret til finanshuset JPMorgan Chase. Banken slo analytikernes forventninger for andre kvartal.

Foto: Andrew Burton Reuters
  • Haakon Walmann
Publisert:

Konsensus på Wall Street er at tallene for andre kvartal vil være i tråd med en årlig omsetningsvekst på 20 prosent.

Dette er lavere enn veksten som ble rapportert forrige kvartal på 23 prosent, men analytikere peker på at omsetningen har historisk vært 3 til 4 prosent høyere enn prognosene, skriver Financial Times.

Leif Rune Rein, sjefstrateg i Nordea, deler synspunktene til Wall Street.

– Selskapene har gode dager og selger stadig mer. Estimert omsetningsvekst er på hele 8,1 prosent, noe som er svært høyt, dog noe lavere enn i 1. kvartal, skriver Rein i et analysenotat denne uken.

– Vi er med andre ord på vei inn i en ny knallsterk rapporteringssesong i USA. Det er sektorene for energi, råvarer, IT og finans som er ventet å rapportere de beste resultatene.

Credit Suisse mener at skatteendringer, svak dollar, reduserte bidrag fra tilbakekjøp av aksjer og høyere oljepris vil være de mest fremtredende årsakene til økte resultater dette kvartalet.

Økt oljepris er med på listen, da Credit Suisse mener den vil føre til bedre resultater i energisektoren, skriver Financial Times.

Finanssektoren

I dag kunngjorde finansgigantene JPMorgan Chase, Citigroup og Wells Fargo

resultatene sine for andre kvartal. Citigroup og JPMorgan Chase leverte over forventningene, mens Wells Fargo skuffet.

JPMorgan leverte et resultat på 8,3 milliarder dollar, opp 18 prosent fra året før. Dette tilsvarer et resultat per aksje på 2.29 dollar, noe som var 7 cent over forventningene til analytikere, ifølge spørreundersøkelser utført av Reuters.

JPMorgan var ikke de eneste som imponerte.

Citibank leverte et resultat på 4,49 milliarder dollar, opp 16 prosent fra året før. Resultat per aksje ble 1.63 dollar, noe som også var 7 cent over forventningene på 1.56 dollar.

Leif Rune Rein, sjefstrateg i Nordea.

Foto: Nordea

Begge bankene dro fordeler av forrige års endringer i den amerikanske skatteloven.

JPMorgans effektive skattesats falt til 21 prosent mot 28 prosent forrige år; Citigroups sin falt til 24 prosent mot 32 prosent.

Både JPMorgan og Citibank opplevde en 4 prosent vekst i utestående lån. Ifølge Wall Street Journal, var det særlig økningen i antallet bedriftslån som drev veksten.

Wells Fargo skuffet

Wells Fargo leverte et resultat på 5,19 milliarder dollar, som tilsvarer 0,98 dollar per aksje. Til sammenligning leverte de et resultat på 5.86 milliarder dollar, tilsvarende 1.08 per aksje, samme periode i fjor.

Resultatet var 14 cent under forventningene på 1,12 dollar per aksje.

Resultatet var preget av ekstraordinære kostnader på nesten 2 milliarder dollar, skriver Wall Street Journal.

Den største kostnadsposten var på 619 milliarder dollar og gikk til å kompensere kunder som tidligere hadde overbetalt for valuta, forvaltning – og lånetjenester.

Les også

USAs straffetoll iverksatt – truer med ny giganttoll

Les også

Investor tror børsfallet er starten på en stor korreksjon

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Wall Street
  2. USA

Flere artikler

  1. Storbanker higer etter å kjøpe tilbake egne aksjer

  2. Rekyl på Wall Street etter to tunge dager: – En motreaksjon

  3. Bedre enn ventet for amerikanske storbanker

  4. Annonsørinnhold

  5. Wells Fargo leverer første underskudd på 12 år

  6. Storbanker faller etter resultatslipp