Rec-sjefen: - Fortsatt krevende markedsforhold

Solenergikjempen Rec leverer røde tall i årets første kvartal.

KREVENDE FORHOLD: Administerende direktør Ole Enger i REC peker på krevende markedsforhold i solenergiindustrien.
  • John Thomas Aarø
Publisert:

Saken oppdateres.

Solenergiselskapet Renewable Energy Corp (Rec) hadde et første kvartal i rødt, fremgår det i selskapets kvartalsrapport.

Rec hadde en omsetning på nesten 1,3 milliarder kroner i første kvartal i år. Med det er Recs omsetning i første kvartal 24 prosent dårligere enn siste kvartal i fjor.

Til sammenligning omsatte Rec for 1.960 millioner kroner i samme kvartal i 2012.

Rec opplevde nedgang i både produksjon og priser, blant annet som følge av midlertidige nedstenginger i «Silicon» og «Solar».

LES OGSÅ: Spetalen kjøper seg opp i Rec

Selskapet hadde et negativt resultat etter skatt på 209 millioner kroner. I forrige kvartal hadde Rec et underskudd på over 2 milliarder kroner.

Resultatet før avskrivninger var på 46 millioner kroner. I fjerde kvartal i fjor hadde selskapet et negativt resultat før avskrivninger på 37 millioner kroner.

Økt etterspørsel i Asia

Solenergiselskapet opplyser likevel at de har opplevd økt etterspørsel for solcellepanel i årets første kvartal sammenlignet med andre halvdel i fjor. Særlig i Asia har etterspørselen vokst.

- Markedsforholdene fortsetter å være krevende for hele solindustrien, selv om prisene nylig har stabilisert seg, sier Rec-sjef Ole Enger i en kommentar.

Han sier videre at selskapet nå fortsetter å fokusere på forbedring av selskapets operasjoner og på teknologiutvikling for å kutte kostnader videre, samtidig som Rec ønsker å styrke sin markedsposisjon globalt.

- I første kvartal har vår Solar-organisasjon demonstrert sin styrke og tilpasningsevne ved å skifte salget fra et stagnerende europeisk marked til et sterkt voksende marked i Asia, legger han til.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Coronakrisen tynger fortsatt Elkems markeder

  2. Derfor skuffet Rec

  3. Snømangel gir kraftig resultatfall for XXL

  4. Svak tysk etterspørsel tynger Ekornes

  5. Norsk Hydro økte inntjeningen kraftig i andre kvartal