- Det er feil å si at vi ikke er skuffet

Etter dagens nederlag setter Cermaq seg i tenkeboksen.

MÅ GRUBLE: Cermaqs finansdirektør Tore Valderhaug tar nederlaget på tirsdagens generalforsamling til etterretning.

Berit Roald
  • Stine Grihamar
  • Even Landre
Publisert:,

Mens Marine Harvest tilfreds kan slå fast at de har Cermaqs private aksjonærer på sin side, er stemningen noe mer avdempet hos Cermaqs konsernsjef Jon Hindar og finansdirektør Tore Valderhaug.

- Det blir feil å si at vi ikke er skuffet, sier Tore Valderhaug til E24.

- Men vi må ta dette til etterretning.

Cermaq trengte 66,67 prosent av stemmene for å få finansiert det planlagte kjøpet av peruanske Copeinca gjennom en kapitalutvidelse. Opptellingen viste at 62,48 prosent stemte for emisjonen.

- Hva gjør dere nå?

- Marine Harvest har meddelt at de vil høyne budet. Styret vil nå vurdere situasjonen og revurdere forslaget fra Marine Harvest, svarer Valderhaug.

LES OGSÅ: - En ganske klar seier til Fredriksen

Ikke gitt opp Copeinca

Planen var at Cermaq skulle skaffet finansiering til majoriteten av aksjebeholdningen i Copeinca. I stedet sitter de nå med en aksjepost på om lag 20 prosent som de ikke er helt sikre på hva de skal gjøre med.

Selskapet har tidligere uttalt at de ville søke alternativ finansiering av Copeinca-oppkjøpet dersom voteringen idag skulle mislyktes.

- Vi må bruke litt tid på diskusjoner. Vi vil vurdere om vi skal søke annen finansiering, eller om det blir en annen en struktur på eierskapet. Her må vi ta hensyn til hva generalforsamlingen ønsker, sier Valderhaug.

LES OGSÅ: Overrasket men glad

- Aksjonærene ønsker tydeligvis et bud

I en børsmelding sendt ut tirsdag ettermiddag fremgår det at Cermaqs styreleder ikke har oppfattet noen sterk motstand mot Copeinca-oppkjøpet blant egne aksjonærer.

- Selskapets erfaring fra diskusjon med aksjonærene i forkant av generalforsamlingen, tilsier at stemmegivingen mot Copeinca-finansieringen først og fremst er uttrykk for ønsket om å skape mulighet for et bud på alle aksjene i selskapet, snarere enn en motstand mot Copeinca-transaksjonen som sådan, sier Cermaqs styreleder Bård Mikkelsen i en uttalelse.

STYRELEDER: Bård Mikkelsen.

LES OGSÅ: Lakseaksjer til værs etter dramatisk generalforsamling

Han legger til at dette er noe styret vil ta med i sine vurderinger av de strategiske alternativer, og spesielt knyttet til betydningen av å synliggjøre de underliggende verdiene styret mener finnes i selskapet.

Styret i Cermaq venter at Marine Harvest nå vil fremme et bud på aksjene i selskapet.

- Marine Harvest har gitt uttrykk for at et slikt bud vil ha et høyere prisnivå enn det som hittil har vært presentert. Styret i Cermaq vil grundig vurdere eventuelle høyere bud som reflekterer underliggende verdier i selskapet, og som har en struktur som er rettet mot å få bred oppslutning blant Cermaqs aksjonærer, sier Mikkelsen.

LES OGSÅ:

Flere artikler

  1. Cermaq gir helt oppCopeinca-kjøpet

  2. Cermaq fisker stemmer

  3. Fredriksen fikk stansetCermaqs milliardkjøp

  4. Annonsørinnhold

  5. - En ganske klar seier til Fredriksen

  6. Cermaq-sjefen:- Prisen er helt feil