Børsen jakter 500

Det norske aksjemarkedet krabber mot det høyeste nivået siden juni 2008.

OSLO BØRS: Det norske aksjemarkedet sendes flatt ut fra start onsdag formiddag.
Publisert:

Det norske aksjemarkedet nærmer seg rekordnivåer, og ligger like under 500 poeng, etter at hovedindeksen i går løftet seg drøyt én prosent.

Like etter onsdagens åpning fortsatte oppgangen. Etter fem minutter sto hovedindeksen i 495,14 poeng, opp 0,16 prosent.

I dag er det forøvrig 5-årsjubileum for forrige topp på Oslo Børs. Den var på 522,98 poeng, og fant sted 22. mai 2008.

Bernanke-fokus

Mye av investorenes fokus vil i dag være rettet mot USA.

Klokken 16 norsk tid skal sentralbanksjef Ben Bernanke presentere de økonomiske utsiktene i en redegjørelse i Kongressen, og markedet vil se etter hint om hvordan pengepolitikken i USA vil bli tilpasset i tiden som kommer.

I kveld publiseres også referatet fra siste rentemøte i Federal Reserve.

- Antakelig har komiteen diskutert fordeler og ulemper ved sentralbankens program for kvantitative lettelser. Gitt bedringen i det amerikanske arbeidsmarkedet de siste månedene, venter mange at Fed vil stramme inn på den månedlige pengetrykkingen i løpet av året i år, skriver seniorøkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken i en rapport.

Økonomen legger til:

«Imidlertid har inflasjonen falt mye den siste tiden, og dersom denne tendensen skulle fortsette, og i tillegg trekke med seg inflasjonsforventningene, vil det gjøre det vanskeligere for Fed å stramme inn».

I oljemarkedet åpnet Nordsjøolje (Brent) i dag på 103,59 dollar per fat, ned 0,17 dollar per fat i forhold til nivået ved stengetid i det norske markedet i går.

Statoil stiger 0,15 prosent til 130,50 kroner.

BW Offshore la frem tall

Det strømmer fortsatt inn enkelte kvartalsresultater. BW Offshore melder i dag at selskapet oppnådde en EBITDA på 117 millioner dollar etter årets tre første måneder. Dette var bedre enn ventet, påpeker DNB Markets.

- Vi har en kjøpsanbefaling på BW Offshore med et kursmål på 7 kroner per aksje. Med et nettoresultat for kvartalet på 29 millioner dollar, mot vårt estimat på 22 millioner dollar og konsensus på 23 millioner dollar, venter vi at aksjen vil reagere opp ved åpning, skriver meglerhuset.

Aksjen sendes opp 5,3 prosent.

Archer selger for 1,4 milliarder

Oljeserviceselskapet Archer Limited selger eiendeler i Nord-Amerika, opplyses det onsdag.

Clearlake Capital Group kjøper divisjonene Rental og Tubular for 244 millioner dollar, om lag 1,41 milliarder kroner.

Archer skal bruke salgshonoraret til å betale ned utestående gjeld, og detet er en nyhet mange in vestorer gleder seg over.

Aksjen stiger 14,07 prosent til 4,56 kroner.

Er du Norges neste aksjekonge? Meld deg på Aksje-NM her

Publisert:

Her kan du lese mer om