Chevron får Wall Street til å skjelve

Alcoa-ras og resultatvarsel fra Chevron bidrar til laber stemning på New York-børsen.

LAVERE BENSINSALG: Chevron rammes av at amerikanere strammer inn på innkjøp av bensin.

JUSTIN SULLIVAN
  • Jostein Nissen-Meyer - StockLink iMarkedet
Publisert:,

De amerikanske børsene ligger an til å åpne flatt til svakt ned onsdag etter at børsene falt en god del tilbake tirsdag på bekymringer rundt den globale veksten. Noe av fokuset for dagen retter seg mot fremleggelsen av Federal Reserves Beige Book.

Ti minutter ut i onsdagens handel er Dow Jones-indeksen ned 0,24 prosent. Den bredere S&P500-indeksen er ned 0,13 prosent, mens teknologitunge Nasdaq er ned 0,2 prosent.

E24 Børs: Sjekk markedene
Noe blandet fra Alcoa
Alcoa markerte i går starten på den amerikanske kvartalsrapporteringen da selskapet la frem sin kvartalsrapport etter stengetid i går.
Alcoa fikk et resultat per aksje på -0,13 dollar i tredje kvartal, mens inntektene beløp seg til 5,83 milliarder dollar. Om man imidlertid justerer for engangseffekter, totalt 175 millioner dollar relatert til forlik i rettstvister, var resultatet på +0,03 dollar per aksje. Det var på forhånd ventet et nullresultat og inntekter på 5,56 milliarder dollar

Les også: Børsglede for Hydro-konkurrent


Imidlertid nedjusterte Alcoa prognosen for veksten i den globale aluminiumsetterspørselen til 6 prosent for 2012 fra tidligere 7 prosent. Nedrevideringen stammer i hovedsak fra en nedbremsing i etterspørselen fra Kina. I 2010 var det en etterspørselsvekst på 13 prosent, mens veksten var 10 prosent i 2011.

Aksjen reagerte innledningsvis positivt på rapporten i etterhandelen i går kveld, men er i dag ned hele 3,4 prosent.
- Jeg mener Alcoa-resultatet var en liten overraskelse på den positive siden, men jeg tror at den generelle bekymringen nå blant investorene er mangelen på global vekst eller risikoen for mangel på global vekst, sier Henrik Drusebjerg, seniorstrateg ved Nordea i København, til MarketWatch.
Chevron varsler svekket resultat
De neste viktige selskapene til å legge frem tall er JP Morgan og Wells Fargo som kommer med sine kvartalsrapporter fredag.
Ellers er noe av selskapsfokuset på Chevron etter at oljekjempen meldte at de venter at resultatet i tredje kvartal faller markert fra foregående kvartal, blant annet som en følge av at orkanen Isaac reduserte selskapets oljeproduksjon.

Chevron-aksjen svekker seg 2,4 prosent i tidlig handel.
Beige Book på trappene
Klokken 8 i kveld legges Federal Reserves Beige Book frem, som er en rapport om de økonomiske forholdene i de 12 ulike Fed-distriktene.
Forrige utgave av rapporten pekte på at den økonomiske aktiviteten fortsatte å ekspandere gradvis i juli og tidlig i august i de fleste regionene og sektorene og at sysselsettingen var stabil til noe voksende.
Nomura venter seg at onsdagens rapport vil gi et litt bedre bilde enn forrige rapport.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. - Det ser blodfattig ut

  2. Wall Street flørtet med nye rekorder

  3. Wal-Mart skylder på vinteren

  4. Annonsørinnhold

  5. Bedring i været gir økt økonomisk aktivitet

  6. Da er resultatsesongen i gang:
    Aluminiumkjempe får gjennomgå etter rapport