GMs BØRSNOTERING - EN GOD MÅLESTOKK: Børsnoteringen som vil teste aksjemarkedet

Overraskende høy ledighet sender Wall Street torsdag.

Publisert:

Enda flere tall viser at tilstanden i arbeidsmarkedet i USA er vedvarende svak, så nyheten om at General Motors nå vil gjennomføre det som tilsynelatende blir historiens nest største børsnotering i USA, er ikke nok til å heve aksjemarkedet.

Etter et en halvtime med aksjehandel er Dow Jones-indeksen ned 1,3 prosent, S&P faller 1,2 prosent, mens Nasdaq er ned 1,2 prosent.

E24 Børs: Følg utviklingen på Wall Street

General Motors vil teste markedet

Onsdag kveld, norsk tid, ble det klart at General Motors skal søke seg tilbake til New York Stock Exchange, under tickeren GM. Dette kommer litt over ett år etter bilgiganten måtte reddes fra sikker konkurs av den amerikanske staten.

Aksjen vil være tilgjengelig for markedsaktører umiddelbart etter noteringen av 500 millioner aksjer er klar.

Hvor mye penger GM forventer å hente gjennom børsnoteringen er ikke kjent, men den vil trolig bli den nest største børsnoteringen i amerikansk historie. Det spekuleres i at GM kan hente så mye som 16 milliarder dollar. Den største børsnoteringen noensinne var gjennomført av Visa i 2008, på 19,7 milliarder dollar.

Hvordan aksjen vil bli tatt imot av markedet, når den igjen handles, vil uten tvil være en god indikator for hvordan det virkelig står til på børsen. Blir det rift blant investorer om aksjene, vil dette være et utmerket måleverktøy for å se hvordan det virkelig står til i aksjemarkedet.

Samtidig som GM kommer tilbake på børs, planlegger både Skype og Hulu børsnotering, mens kinesiske Everbright Bank hadde en meget vellykket notering. Kanskje gnisten virkelig er tilbake i markedet.

Elendige jobbmarked fortsetter

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA steg sist måned til det høyeste nivået på 9 måneder.

Tall fra Det amerikanske arbeidsdepartementet viser at 500.000 amerikanerne har registrert seg som arbeidsledige over de siste 12 månedene.

Det var en økning på 12.000 fra forrige uke, og stikk i strid med forventningene.

I henhold til en undersøkelse fra Reuters, lå forventningen blant amerikanske økonomer og analytikere på 476.000 førstegangssøkere.

- Vi ser en fornyet økning i permitteringer. Hvis bedrifter ikke ansetter, er det nok fordi de ikke produserer. Etterspørselen vil avta i tredje kvartal, sier Stephen Stanley, sjeføkonom ved Pierpont Securities LLC i Stamford, Connecticut til Bloomberg.

Flere saker på E24.no

Publisert:

Her kan du lese mer om