Nytt fra børsselskapene

Svakere resultatvekst enn ventet fra Orkla

Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Infront TDN Direkt
 • Eivind Bøe
Publisert:

Merkevarekonsernet Orkla fikk et justert driftsresultat på 1,14 milliarder kroner i første kvartal 2020, mot et resultat på 1,02 milliarder kroner i samme periode året før.

Det opplyser selskapet i kvartalsrapporten tirsdag.

På forhånd ventet analytikerne et justert driftsresultat på 1,21 milliarder kroner i kvartalet, ifølge estimater innhentet av Infront for TDN Direkt.

Resultat før skatt var 1,15 milliarder kroner, mot et resultat på 990 millioner kroner i samme periode året før og ventet 1,27 milliarder kroner.

Driftsinntektene var som tidligere varslet 11,51 milliarder kroner i perioden, en oppgang fra 10,18 milliarder.

«Siste del av 1. kvartal viste blant annet en økt etterspørsel etter matvarer og renholdsprodukter til dagligvarekanalen, hvorav mye skyldtes initiell hamstring. Det er stor usikkerhet knyttet til hvordan utviklingen blir fremover, men de store hamstringseffektene fra mars i flere produktkategorier forventes å opphøre», skriver selskapet.

Konsernets brede kategori- og kanalutstrekning medfører at koronakrisen også har betydelige negative etterspørselseffekter i deler av virksomheten.

«Dette gjelder selskapene i Orkla som i hovedsak produserer varer til konsum utenfor hjemmet, slik som Orkla Food Ingredients og restaurantvirksomhetene. I sum utgjør omsetningen til selskapene som er særlig negativt påvirket av koronakrisen omtrent en fjerdedel av merkevarevirksomhetens totale omsetning», opplyses det.

Kvartalsrapporten
Les også

Solid salgsvekst for Orkla

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Orkla
 3. Resultatrushet

Flere artikler

 1. Solid salgsvekst for Orkla

 2. Børsraketten Pexip: – Tror pandemien vil ha en langsiktig effekt

 3. Milliardtap for Røkke og Fredriksen-dominerte Solstad Offshore

 4. Annonsørinnhold

 5. XXL har aldri hatt et svakere resultat i første kvartal

 6. Milliardresultat for Salmar i første kvartal