Analytikere spår resultatfall for Amazon

Amazon leverer kvartalstall torsdag kveld. Store investeringer er ventet å tynge resultatet.

THOMAS SAMSON / AFP
  • Ine Brunborg
Publisert: Publisert:

Hverken i andre eller i tredje kvartal klarte Amazon å innfri forventningene i markedet, og aksjen har hengt etter de andre tek-gigantene på Wall Street.

I løpet av de siste tolv månedene har Amazon-aksjen klatret 17 prosent, mens Apple (opp 110 prosent), Microsoft (opp 63 prosent), Facebook (opp 55 prosent) og Alphabet (opp 36 prosent) har skutt oppover.

Torsdag kveld får vi fasiten for Amazons fjerde kvartal, der julehandelen, skytjenesten AWS og fraktkostnader vil være i fokus.

Les også

Les mer: Alphabet er nå verdt over 1.000 milliarder dollar

Venter nytt resultatfall

I forrige kvartalsrapport, da Amazon leverte sitt første resultatfall på mer enn to år, skrev selskapet at de ville bruke 1,5 milliarder dollar på å innføre leveringstider på én dag for de såkalte «prime»-kundene i løpet av høytiden.

Det kommer på toppen av investeringen på 800 millioner dollar, som nettgiganten investerte i tjenesten i begge de to foregående kvartalene.

Disse satsingene er ventet å sette sine spor på resultatet, som analytikerne tror vil falle til 4,03 dollar per aksje, ned fra resultatet på 6,04 dollar året før.

Samtidig tror markedet at Amazon vil fortsette å øke inntektene, denne gangen med 19 prosent til 86 milliarder dollar, fra fjorårets 72,4 milliarder.

Estimatene er innhentet av Refinitiv, og gjengis av CNBC.

I forrige rapport guidet Amazon selv om inntekter på mellom 80 og 86,5 milliarder dollar i dette kvartalet, som i sin tid skuffet analytikerne. Det kan tyde på at den viktige julehandelen ikke blir like bra som markedet hadde håpet.

Les også

Les mer: Nytt sterkt kvartal for teknologikjempen Microsoft

Viktig skytjeneste

En av Amazons viktigste inntektskilder er skytjenesten Amazon Web Services (AWS).

Tjenesten, som kunder og selskaper bruker til å drifte nettsider, databaser og programmer, har vokst de siste årene. I 2018 sett under ett økte Amazons inntekter fra tjenesten med 47 prosent fra året før. I forrige kvartal alene økte inntektene med 35 prosent.

Ifølge Investopedia venter markedet en årlig vekst på 32,6 prosent for AWS-inntektene i fjerde kvartal.

På den andre siden er det verdt å merke seg at konkurrenten Microsoft, som publiserte sine kvartalstall onsdag kveld, kunne vise til kraftig vekst for sin skytjeneste Azure. Veksten, som kom inn på 64 prosent i fjerde kvartal, var over analytikeres forventninger, ifølge CNBC.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Amazon
  2. Skytjenester
  3. Resultatrushet
  4. Microsoft

Flere artikler

  1. Alphabet faller tungt etter kvartalsrapport

  2. Knuser forventningene etter å ha bommet i to kvartaler på rad

  3. Dette ventes fra verdens største teknologiselskaper under resultatrushet i kveld

  4. Forvalter om resultatrushet fra teknologigigantene: – Knalltall over hele linja

  5. Microsofts skytjenester ga kraftig omsetningsvekst