Knuser forventningene etter å ha bommet i to kvartaler på rad

Amazon-aksjen klatrer høyt i etterhandelen etter å levert godt over forventningene i fjerde kvartal.

  • Ine Brunborg
Publisert:

Amazon økte resultatet til 6,47 dollar per aksje i fjerde kvartal, opp fra 6,04 dollar året før, og knuser dermed forhåndsestimatene om et resultatfall til 4,03 dollar per aksje.

Bunnlinjen økte samtidig til 3,27 milliarder dollar, opp fra 3,03 milliarder dollar året før.

Amazon omsatte for totalt 87,44 milliarder dollar i kvartalet, over forventningene om 86,02 milliarder dollar. Dette er også opp fra 72,4 milliarder dollar året før.

Estimatene er innhentet av Refinitiv, gjengitt av CNBC.

Selskapet forventer nå å rapportere om inntekter på mellom 69 og 73 milliarder dollar i løpet av årets første kvartal. Det vil i så fall være en vekst på mellom 16 og 22 prosent fra 2019.

Medlemsrekord

Amazon har fra før investert milliarder av dollar på frakt, med mål om å levere produkter fra sine nettsider på kun én dag til såkalte «Prime»-medlemmer.

Det viser seg i kostnadene for internasjonal frakt, som økte hele 43 prosent til 12,88 milliarder dollar, sammenlignet med samme kvartal året før.

Samtidig viser Amazon-sjefen til et rekordhøyt antall medlemmer som kan benytte seg av tilbudet.

– Medlemskapet i Prime fortsetter å bli bedre for kunder år etter år. Og kundene svarer - flere ble med i Prime i dette kvartalet enn noensinne før, og vi har nå over 150 millioner betalende prime-medlemmer rundt om i verden, sier Amazon-sjef Jeff Bezos i rapporten.

Les også

Les mer: Microsoft-resultatet kan bli påvirket av coronaviruset

1.000 milliarder dollar

Aksjene i Amazon hoppet etter tallslippet, og er i skrivende stund opp 12,5 prosent i handelen etter stengetid på Wall Street.

Dermed har selskapets markedsverdi passert 1.000 milliarder dollar, og Amazon er med dette i den samme klubben som Apple, Alphabet og Microsoft.

Les også

Les mer: På forhånd ventet analytikere et resultatfall for Amazon

Inntektsvekst for skytjeneste

Skytjenesten Amazon Web Services (AWS), som har vist seg som en viktig inntektskilde for selskapet, hadde en nettoomsetning på 9,95 milliarder dollar i kvartalet.

Det er opp 34 prosent fra 7,43 milliarder dollar året før, og over estimatene på 9,81 milliarder dollar, ifølge Factset. I de to foregående kvartalene var veksten på henholdsvis 35 og 37 prosent.

Amazon kan også vise til vekst for reklamedriften, som regnskapsføres under segmentet «annet». Her vokste inntektene med 41 prosent til 4,78 milliarder dollar, opp fra 3,58 milliarder dollar året før.

På den andre siden falt omsetningen i de fysiske butikkene, som stort sett omfatter matvarekjeden Whole Foods, med én prosent til 4,36 milliarder dollar.

Amazon bommet på analytikernes forventninger tidligere i 2019, både i andre og tredje kvartal.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Amazon
  2. Resultatrushet

Flere artikler

  1. Analytikere spår resultatfall for Amazon

  2. Alphabet faller tungt etter kvartalsrapport

  3. Verdens rikeste økte formuen med 121 mrd. på 15 minutter

  4. Alphabet er nå verdt over 1.000 milliarder dollar

  5. Fortsatt sterk vekst for teknologigiganten Microsoft