Google-eier leverer langt svakere enn ventet

Alphabet legger frem kvartalsrapporten mandag kveld etter at det tidligere på dagen ble kjent at selskapet angivelig skal være i samtaler om å kjøpe opp smartklokkeprodusenten Fitbit.

Publisert:

Google-eieren legger mandag kveld frem et resultat på 10,12 dollar per aksje i tredje kvartal, ned fra 13,06 dollar per aksje i samme periode i fjor. Det viser selskapets kvartalsrapport som ble lagt frem etter børsdagens slutt.

Samtidig er resultatet langt svakere enn analytikerne på forhånd hadde ventet. Ifølge analytikerestimater innhentet av Factsec var det ventet et resultat på 12,32 dollar per aksje, skriver Wall Street Journal.

Teknologigiganten kan samtidig levere inntekter på 40,5 milliarder dollar, noe høyere enn forventningen på 40,31 milliarder dollar.

Alphabet-aksjen falt over tre prosent kort tid etter rapporten ble sluppet. Rundt 30 minutter senere har situasjonen bedret seg noe og aksjen er ned 1,78 prosent i etterhandelen.

Les også

Les også: Facebook vil la hjernen kontrollere enhetene dine

Kraftig økning i reklameinntekter

Det var særlig Googles reklameinntekter analytikerne var spente på i forkant av presentasjonen. Årsaken til dette er at selskapet i første kvartal leverte skuffende tall her. Selv om tallene for andre kvartal var bedre, var det usikkerhet knyttet til om første kvartal da bare vare et blaff, eller om det var en mer varig utfordring.

Fasiten når det gjelder reklameinntektene viser at disse endte på 33,92 milliarder dollar, opp fra 28,95 milliarder dollar i fjor. Dermed er det grunn til å tro at analytikerne nå er noe mer beroliget.

Samtidig viser selskapets resultat at Googles «andre inntekter» havnet på 6,43 milliarder dollar, såvidt over analytikernes spådom. Disse inntektene omhandler blant annet Googles Pixel-telefoner og skylagrings-produkter, ifølge CNBC.

Det kan også nevnes at Alphabet nå sysselsetter hele 114.000 mennesker, noe som er nær 20.000 flere enn på samme tid for et år siden.

Les på E24+

E24+: Gmail hektet oss på gratis lagring – nå tvinger Google oss til å betale

Rykter om oppkjøp av Fitbit

Kvartalsresultatet kommer bare få timer etter at flere medier meldte at Alphabet skal være i samtaler om å kjøpe opp smartklokkeprodusenten Fitbit. I løpet av børsdagen har ikke de to selskapene kommentert opplysningene.

Alphabet omtaler heller ikke de angivelige forhandlingene i kvartalsrapporten mandag kveld.

Det er ikke kjent hva slags tilbud som skal ligge på bordet i forbindelse med de angivelige samtalene om oppkjøp.

Nyheten sendte Fitbit-aksjen opp hele 30,86 prosent på Wall Street mandag kveld.

En avtale mellom de to partene vil føre Google rett inn i smartklokkemarkedet hvor selskapet inntil videre ikke har hatt noen posisjon, i motsetning til konkurrenten Apple. Så sent som i september lanserte Apple en ny versjon av sin velkjente Apple Watch.

Kvartalsrapporten fra selskapet
Publisert: