Hasbro kjøper Peppa Gris-studio for 36 milliarder kroner

Leketøysgiganten legger penger i TV-satsingen og kjøper studioet bak Peppa Gris i sitt største oppkjøp noensinne. 

KINA-VEKST: Hasbro håper på å spre merkevaren til flere fremvoksende markeder.
Publisert: Publisert:

Den amerikanske leketøysprodusenten Hasbro har avtalt å kjøpe Entertainment One for 3,3 milliarder pund, tilsvarende 36,3 milliarder kroner.

Studioet er den største eieren av barne-TV-suksessen Peppa Gris.

Prisen ligger på 5,60 pund per aksje, 31 prosent høyere enn gjennomsnittet for Entertainment One-aksjen de siste 30 dager, skriver Hasbro i en pressemelding.

Det gjør oppkjøpet til Hasbros største noensinne og et av de største oppkjøpene på London-børsen i år, ifølge Financial Times.

Vil satse på TV

Oppkjøpet er et grep i Hasbros etterlengtede TV-satsing og Entertainment One kan nå lage serier basert på karakterer utviklet av leketøysprodusenten.

– Hasbro vil bruke Entertainment Ones kunnskap innen underholdning til å ta merkevarer som appellerer til gamere, fans og familier til alle skjermer over hele verden, sier Hasbro-sjef Brian Goldner i pressemeldingen.

Tidligere har Hasbro måttet gå til andre studioer for å få for eksempel Transformers-karakterene på skjermen.

Hasbro har i mange år sett etter et underholdningsselskap de kan kjøpe og har tidligere flørtet med både Lions Gate og Dreamworks.

Les også

USA utsetter ny tollavgift på kinesiske varer

Kan vokse i Kina

Grepet er også et steg i Hasbros ønske om å utvide til flere markeder, med et særlig fokus på Kina der Peppa Gris har tiltrukket seg mange seere.

En trailer for en Peppa-film fikk 22 millioner seerklikk i løpet av 20 timer på den kinesiske sosiale medier-plattformen Weibo.

– Vi ser muligheter for fremvoksende markeder. Det er også hjertevarmende å se at Entertainment One har etablert Peppa godt i markeder som Kina, sa Hasbro-sjefen etter at nyheten ble kjent, ifølge Bloomberg.

Høyere seertall utenfor Storbritannia har gjort at serien tjente 90,2 millioner pund, eller 991,4 millioner kroner, i de 12 månedene frem til april i år. Det var en økning i inntektene på 20 prosent fra året før.

Den 15 år gamle serien har blitt oversatt til over 40 språk.

Les også

Kina-toll på mobiler og lekefigurer: Dyrere leker under amerikanske juletrær

Vil kutte kostnader

Entertainment One håper at å forene seg med Hasbro vil kutte deres kostnader med 130 millioner pund, tilsvarende 1,4 milliarder kroner. Det er blant annet fordi flere av lekene basert på Entertainment Ones tegneseriekarakterer kan bli produsert innad i det nye selskapet.

Hasbro har fått innvilget et større lån fra Bank of America for å finansiere oppkjøpet. I tillegg skal leketøysgiganten selge aksjer for opptil 1,25 milliarder dollar, eller 11,2 milliarder kroner.

Hasbro skal opprettholde utbyttet for kvartalet, men skal stanse tilbakekjøp av aksjer for å betale ned gjelden, ifølge Financial Times.

Aksjen falt 4 prosent i etterhandelen på Wall Street etter at nyheten kom.

Oppkjøpet er ventet gjennomført i 2022.

Svakere pund

Kanadiske Entertainment One er børsnotert i London. Et svakere pund har dermed gitt amerikanske Hasbro en gunstig pris for selskapet.

Entertainment One føyer seg inn i rekken over London-noterte selskaper som har blitt kjøpt opp siden Boris Johnson tok over statsministerkontoret, skriver Financial Times. Nederlandske Takeaway.com kjøpte blant annet britiske Just Eat for 5 milliarder pund tidligere i sommer.

Frykten for en hard brexit etter at Johnson ble statsminister har svekket pundet betraktelig og valutaen nede på sitt laveste nivå mot dollaren siden 2017 i juli.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om