Store veddemål mot Uber-aksjen

Investorene har hatt et stort jafs av Uber-aksjene som kan lånes for å vedde på kursfall. 

Investorene har lite tro på oppgang i Uber-aksjen og vedder tungt på at den skal falle. Her fra børsnoteringen.

Foto: Andrew Kelly Reuters
Publisert:,

Veddemålene mot Uber-aksjen tårner seg opp, med over en dobling av antallet aksjer som såkalt shortes sist uke, ifølge Bloomberg Markets.

Taxi-app-selskapet har vært på børs under en måned, men antallet aksjer som kan shortes begynner allerede å minke betydelig.

Shortselgere har siden børsnoteringen tatt et jafs av nær 70 prosent av Uber-aksjene som er tilgjengelige for å vedde mot selskapet, ifølge tall ferske fra IHS Markets, gjengitt av Bloomberg Markets.

Det er opp fra rundt 50 prosent kort tid etter børsdebuten i midten av mai.

Lånekostnadene vil øke

Shorting innebærer at man selger lånte aksjer for å kunne tjene på en eventuell kursnedgang.

Det er et gebyr for å låne aksjer til shorting, og dette har ikke økt betraktelig i Uber i takt med den økende short-interessen. Men dersom antallet tilgjengelige aksjer fortsetter å falle, vil den kostnaden virkelig begynne å bite, ifølge Bloomberg.

– Når utnyttelsen når 80–90% prosent begynner lånekostnadene ofte å bli en viktig vurdering for shortselgere, skriver Samuel Pierson i Securities Finance til Bloomberg.

Ingen anbefaler salg

Ubers børsnotering er den største så langt i år, og selskapet ble med sin noteringskurs på 45 dollar aksjen verdsatt til 82 milliarder dollar.

Markedet møtte børsnykommeren med å sende aksjen hardt nedover, men den hentet siden inn noe av fallet. Tirsdag avsluttet Uber-aksjen til i overkant av 40,9 dollar på Wall Street.

Av analytikerne som dekker aksjen anbefaler fire stykker kjøp, fem hold og null salg, skriver Bloomberg Markets.

Her kan du lese mer om