NEDTUR: Skuffede Ajax-spillere lå strødd på gresset etter overtidstapet i Champions League-semifinalen. Om det var klubbens børstap som skuffet spillerne mest, vites ikke.

Foto: EPA
Holberg-grafen

Kommentar: Stang ut til 100 millioner euro for Ajax

Ukens Holberg-graf viser hvordan pengene raste ut av Ajax da laget røk ut av Champions League på overtid.

 • Kjetil Melkevik
  Journalist
Publisert:

Etter en ellevill Champions League uke begynner kanskje de mest ivrige supporterne å få tilbake hvilepuls. Liverpool gjorde det umulige mot Barcelona på tirsdag ved å snu 3-0 til 3-4. Selv ikke verdens beste fotballspiller klarte å stoppe rødtrøyene.
Som relativt fotballinteressert har det blitt noen kamper denne våren foran skjermen med de beste lagene i Europa. Ajax har trolig levert den beste fotballen av alle denne sesongen og har imponert med et ungt og fryktløst mannskap ledet an av en 19 år gammel kaptein. Giganter som Real Madrid og Juventus har blitt rundspilt og utslått av ukjente unge talenter.

Les flere kommentarer: Alle Holberg-grafene her

Foto: Graf: Golberg-fondene

Ajax som er børsnotert i Amsterdam har gjennom sine fantastiske prestasjoner på banen også fått godt betalt i finansmarkedene. Børsverdien har mer enn doblet seg siden Ajax spilte de første kampene i denne sesongen europeiske turnering.
Men så, fem minutter på overtid mot Tottenham klarer den engelske klubben å få det viktige tredjemålet som gjør at de går til finalen på bekostning av Ajax, på bortemålsregel. Dette etter stolpetreff fra Hakim Ziyech, en av mange brilliante spillere på de rødhvite.

Dagen etter at Ajax takket for seg i årets turnering falt børsverdien på klubben med drøye 100 millioner euro. De kommersielle kreftene i europeisk toppfotball er blitt enorme

Her kan du lese mer om

 1. Holberg-grafen
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Premier League tynges av økonomisk usikkerhet

 2. TV 2 mister Premier League-rettighetene: NENT Group overtar TV-sendingene fra 2022

 3. Nent betalte mange milliarder for Premier League. Det er bra for både seere og bransjen

 4. Annonsørinnhold

 5. King blir eiendomskonge – kjøpte bolig for 15 millioner

 6. 2019 var et gullår for TV 2. 2020 kan bli utfordrende.