Ketil Skorstad vedder mot Solstad Offshore-aksjen

Ketil Skorstad har tjent stort på aksjeplukking de siste årene. Nå vedder han mot det kriserammede offshorerederiet Solstad Offshores aksje, ifølge Finanstilsynets shortregister. 

ANGRER: Kjell Inge Røkkes Aker og John Fredriksen er begge aksjonærer i Solstad Offshore. I november gikk Aker-sjef Øyvind Eriksen ut og erkjente at Aker investerte for tidlig i syklusen i supply.

Foto: Halvard Alvik NTB scanpix
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert:,

Investor og tidligere aksjemegler Ketil Skorstad dukker nå opp blant de såkalte shorterne av det kriserammede offshorederiet Solstad Offshore, ifølge Finanstilsynets shortregister.

Gjennom investeringsselskapet sitt Tigerstaden as shorter Skorstad per fredag 29. mars 2,3 millioner aksjer, tilsvarende 0,78 prosent av de utestående aksjene i det Oslo Børs-noterte offshorerederiet, som er et av verdens største.

Det tilsvarer eksponering mot aksjer for nær fire millioner kroner, basert på mandagens sluttkurs.

Shorting innebærer at man selger aksjer man ikke eier i håp om at kursen vil falle og at man dermed kan kjøpe aksjene ved en billigere penge før de leveres tilbake til eieren.

Skorstad kom først på listen som viser posisjoner over 0,5 prosent av de utestående aksjene tirsdag 26. mars, men shortet ytterligere aksjer fredag sist uke.

E24 har vært i kontakt med Skorstad mandag kveld. Han ønsker ikke å kommentere shortingen av Solstad Offshore-aksjen, men bekrefter at han vedder mot den.

Skorstad har de siste årene gjort det stort på aksjeplukking. Siden finanskrisen har han tjent over 400 millioner kroner gjennom Tigerstaden.

Les også: Satser på kryptovaluta

Kriserammet

Solstad Offshore, som kontrolleres av Kjell Inge Røkke og John Fredriksen, ble landets største i 2017 etter en sammenslåing av Solstad Offshore, Farstad Shipping og Deep Sea Supply i kjølvannet av oljekrisen.

For øyeblikket er det i samtaler med de finansielle kreditorene om å redde selskapet.

«Løsningen er forventet å involvere en omfattende restrukturering av Solstads balanse», fremgår det i en tidligere oppdatering fra Solstad.

Solstad Offshore har tatt massive nedskrivinger i år og rapporten for fjerde kvartal viste også at egenkapitalen nå er blitt negativ med 631 millioner kroner.

Hovedproblemet til Solstad Offshore og andre offshorerederier er kombinasjonen av lave rater (leiepris på skipene som de får fra kundene) og en høy gjeld. Det gjør at de ikke får inn nok penger til å dekke utgiftene til renter og avdrag.

Solstad Offshore har måtte ta massive nedskrivninger i år og rapporten for fjerde kvartal viste også at egenkapitalen nå er blitt negativ med 631 millioner kroner.
Solstad Offshore-aksjen er det siste året ned 70 prosent til kurs 1,59 kroner på Oslo Børs.
Selskapet opplever at markedsutsiktene ikke er særlig lyse:
«Markedsoppgangen går sakte, og leieratene er ikke på bærekraftige nivåer», skriver selskapet i sin
rapport for fjerde kvartal.

Flere artikler

  1. Ketil Skorstad shorter Kongsberg Automotive

  2. Profilerte investorer fortsetter å øke veddemålene mot kriserederi

  3. Langt svakere børsår for Ketil Skorstad i fjor

  4. Annonsørinnhold

  5. Investor-duo vedder mot Oslo Børs’ mest pressede offshorederier

  6. Solstad Offshore tapte 842 millioner kroner i fjerde kvartal