Nå går det bedre i Oljefondet

Oljefondet sukret et dårlig 1.kvartal med å melde om svært gode resultater i april og mai.

GÅR RETT VEI: Oljefondets sjef Yngve Slyngstad har snudd den negative trenden, og kan rapportere om gode tall i april og mai.
Publisert: Publisert:

– Det har endret seg en god del de siste ukene, så det er betydelig positiv avkastning både absolutt sett og relativt sett i porteføljen til i dag.

Oljefondets sjef Yngve Slyngstad følte behov for å rapportere langt inn i 2. kvartal da han onsdag la frem fondets negative resultater for 1. kvartal.

LES OGSÅ: Tapte 66 milliarder i første kvartal

Har gått godt

Budskapet er at både den generelle markedsutviklingen og fondets aktive forvaltning har gått svært godt fra midten av mars og frem til nå. På pressekonferansen onsdag la han frem kurver for verdiutviklingen for ulike typer obligasjoner (omsettelige lånepapirer) og aksjer hittil i 2. kvartal. De peker pent oppover alle sammen.

Hvis det ikke snur igjen, kan Slyngstad dermed glede seg til å legge frem gode resultater for 2. kvartal når sommerferien er over. Han fortalte at hittil i 2. kvartal har fondet hatt en gjennomsnittlig ekstra avkastning på mer enn 500 millioner kroner pr. dag på obligasjoner. Det kommer på toppen av den generelle oppgangen i markedet.

Negativt

I 1. kvartal fikk fondet derimot en negativ avkastning på 4,8 prosent. Det aller meste av dette skyldes at det ikke er noen steder å gjemme seg for store kapitaleiere når den generelle markedsutviklingen er dårlig.

Men også i 1. kvartal i år fikk fondet en avkastning som var dårligere enn den generelle markedsutviklingen.

Mindreavkastningen var 0,35 prosentenheter. Det er summen av en meravkastning på 0,3 prosentenheter i aksjer og en mindreavkastning på 0,9 prosentenheter i obligasjoner, regnet i forhold til den generelle markedsutviklingen.

Selv om Slyngstad gledet seg over en god utvikling i 2. kvartal, er det mye å hente inn. Ved inngangen til 2008 var det tjent opp 503 milliarder kroner i fondet siden oppstarten med aksjer i 1998. Ved utgangen av 1. kvartal i år var dette snudd til en negativ avkastning på 197 milliarder kroner.

Les flere nyheter på E24.no.

Publisert: