Redningsaksjon for tysk krisebank slo feil

Et forsøk på å redde den kriserammede tyske utlånsbanken Hypo Real Estate (HRE) har slått feil. Gruppen som tilbød en redningspakke har trukket tilbudet tilbake.

Publisert:

HRE-ledelsen opplyste lørdag kveld at den tyske stat og banksektoren i Tyskland finner det umulig å opprettholde tilbudet om hjelp på inntil 35 milliarder euro eller 290 milliarder kroner. Ifølge bankfolk kan HREs virkelige pengebehov være på bortimot det tredobbelte.

– Tilbudet om en redningspakke på inntil 35 milliarder euro fram til 2009 er ikke lenger gyldig, het det i kunngjøringen fra bankens hovedkvarter i München lørdag.

– Gruppen vurderer nå følgene av dette og ser etter andre muligheter, het det videre.

Ifølge den tyske nettavisen Netzeitung hadde EU-kommisjonen allerede godkjent redningspakken. Men HRE og bankene som skulle hjelpe den ut av krisen slet med å få detaljene på plass, og lørdag kveld ble det klart at dette slitet hadde vært forgjeves.

Hypo Real Estate ble opprettet i 2003, da storbanken HypoVereinsbank skilte ut sin avdeling for finansiering av prosjekter innen fast eiendom. HRE har tilbudt finansiering av private kontorbygg og sykehus, men også bistand til utbygging av offentlig infrastruktur.

Flere nyheter fra E24

Publisert:

Her kan du lese mer om