Wall Street falt kraftig – Meta-aksjen rett opp etter varsel om masseoppsigelser

Teknologigiganten Meta sier opp 11.000 ansatte for å kutte kostnader. Investorene sendte aksjen opp 5 prosent.

Publisert:

Saken oppdateres...

Det telles fremdeles valgstemmer i USA, og det er enda ikke noe klart utfall over hvem som sikrer flertall i den amerikanske Kongressen. Wall Street har reagert med markant fall onsdag.

Dermed ser de tre toneangivende indeksene på Wall Street slik ut ved stenging:

  • Dow Jones falt 1,95 prosent
  • Nasdaq falt 2,48 prosent
  • S&P 500 falt 2,08 prosent

Blant dem som fikk en mindre lystig handelsdag var Telsa, som falt 7,1 prosent etter at Elon Musk kvittet seg med aksjer verdt 4 milliarder dollar i selskapet.

Enda verre gikk det ifølge CNBC med en annen elbilprodusent – Lucid – som i dag kunngjorde at de hadde gått 530 millioner dollar i underskudd i tredje kvartal. Selskapets aksje falt 17,2 prosent.

Les på E24+

Investtech-analyse: Tre kortsiktige aksjer å satse på nå

Meta-aksjen stiger etter oppsigelsesvarsel

Noen timer før børsåpning på Wall Street, varslet Facebook og Instagrams morselskap, Meta, at de sparker rundt 13 prosent av de ansatte.

Det er totalt 11.000 personer.

I et brev skriver Meta-sjef Mark Zuckerberg at han trodde skiftet over på nett og netthandel i starten av coronapandemien, som ga økte inntekter, skulle bli en permanent økning som kunne fortsette etter pandemien.

Men det ble ikke som forventet. Og for å kutte i kostnadene, har han landet på oppsigelser.

Investorene sendte Meta-aksjen opp nesten 8 prosent rundt 20 minutter etter åpning, men har siden gått noe tilbake. Ved stenging var aksjen opp 5 prosent for dagen.

Les også

Facebooks og Instagrams eier, Meta, sier opp 11.000 ansatte

Trodde på valgskred for Republikanerne

Wall Street åpnet onsdag etter tre dager med oppgang. På valgdagen, tirsdag, svinget det både opp og ned på Wall Street, men handelsdagen endte med oppgang.

Flere investorer hadde trolig ventet at det Republikanske partiet kanskje ville sikre flertall i et eller begge kamre, Representantenes hus og Senatet, i den amerikanske Kongressen, og dermed sette stopper for nye skatteplaner og mer bruk av offentlige midler, skriver CNBC.

Den anerkjente analysetjenesten FiveThirtyEight sine oversikter i forkant av valget, viste nemlig at Republikanerne med god margin så ut til å ta kontrollen i Representantenes hus.

Men så langt er det fortsatt uvisst hvordan utfallet blir i mellomvalget.

– Valgresultatene er fortsatt usikre, men den røde bølgen som modeller, investorer og spillmarkeder forventet, er ikke blitt realisert, og på kort sikt vil det bidra til allerede økt volatilitet, skriver sjefstrateg Dennis DeBusschere i et notat, ifølge CNBC.

Dødt løp i vippestater

Så langt er det svært jevnt løp i vippestatene Georgia og Nevada.

Demokratenes kandidater til Senatet leder knapt i Georgia og har et solid forsprang i Arizona, men ligger an til å miste Nevada, viser foreløpige resultater.

Republikanerne må vinne både i Georgia og Nevada for å få flertall i Senatet, mens Demokratene beholder flertallet om de berger en av delstatene.

Publisert: