Børsene i Asia

Bred oppgang på Asia-børsene – Kina lover økonomisk støtte

Hongkong-børsen leder an i en bred børsopptur i Asia, etter at Kinas president lovet økonomisk støtte i møte med virusutbruddet i landet.

Et utbrudd av coronaviruset har den siste tid spredt seg fra Shanghai til Beijing.
 • Ine Brunborg
Publisert: Publisert:

Det er bred oppgang på de asiatiske børsene torsdag morgen, etter en blandet børsdag på Wall Street.

Oppturen kommer etter at Facebook-eieren Meta beroliget markedet med høyere brukervekst i første kvartal, etter at aksjen fikk juling etter forrige resultatrapport. Aksjen hoppet mer enn 18 prosent i handelen etter stengetid.

I Kina har myndighetene lovet økonomisk støtte i møte med et utbrudd av coronaviruset, og president Xi Jinping lover stabil tilgang på jobber. Samtidig viser viser utbruddene i Shanghai og Beijing tegn til stabilisering, skriver Bloomberg.

Slik ser bildet ut rundt klokken 05.30 norsk tid:

 • Nikkei 225 i Tokyo opp 0,61 prosent
 • Hang Seng i Hongkong opp 1,11 prosent
 • Kospi i Seoul opp 0,56 prosent
 • Shanghai Composite opp 0,37 prosent
 • FTSE Straits Times i Singapore opp 0,20 prosent
 • ASX 200 i Sydney opp 0,94 prosent

Oljeprisen holder seg for øvrig over 100 dollar fatet torsdag morgen. I skrivende stund omsettes ett fat med nordsjøolje (Brent) for 103,28 dollar fatet, ned 1,5 prosent siden midnatt.

– Reaktiv politikk

– Det vi hører fra regjeringsprofiler vil ha mye større betydning for markedene enn hva BNP-tallene er. BNP-tallene vil alltid være bakoverskuende, mens Kinas økonomi og markeder er veldig politikkdrevne, sier sjefstrateg ved Credut Suisse, Dan Fineman, til CNBC.

– Det vi får akkurat nå er ganske reaktiv politikk. Når økonomien svekkes ytterligere, ser vi at regjeringen går inn med nye tiltak for å stabilisere veksten, men det er mer reaktivt enn proaktivt, og jeg tror at markedene venter på noe sterkere, mer proaktivt, legger han til.

Flere teknologiaksjer løfter seg etter løftene fra den kinesiske regjeringen. Det inkluderer Alibaba, som stiger 3,73 prosent på Hongkong-børsen.

Ellers har Japans sentralbank holdt rentemøte i løpet av natten, og har bestemt seg for å holde fast på pengepolitikken.

Resultatslipp i USA

Krigen i Ukraina, kommende innstramminger fra USAs mektige sentralbank og virusutbruddet i Kina fortsetter å få oppmerksomhet fra investorer over hele verden.

– Usikkerhetsfaktoren er noe av det høyeste vi har sett i løpet av de siste årene, sier strategisjef Kate Moore ved Blackrock til Blomberg.

– Det er så mange tverrstrømmer. Og mot det bakteppet er det vanskelig å se at volatiliteten skal falle dramatisk, legger hun til.

Håpet er at sterke kvartalsrapporter fra de store selskapene på Wall Street kan bedre stemningen, skriver nyhetsbyrået.

Torsdag kveld står kjempene Apple og Amazon på kalenderen, og skal levere sine tall etter børsslutt klokken 22 norsk tid.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsene i Asia
 2. Tokyo-børsen
 3. Hongkong-børsen
 4. Seoul-børsen
 5. Shanghai-børsen
 6. Singapore-børsen
 7. Sydney-børsen

Flere artikler

 1. Asia-børsene henter seg inn: Hongkong-børsen stiger markant

 2. Markant nedgang på Asia-børsene: Hongkong-børsen faller mer enn to prosent

 3. Asia-børsene følger Wall Street tungt nedover

 4. Blandet på Asia-børsene

 5. Børsoppgang i Asia