Mener markedet undervurderer DNOs lønnsomhet
DNO leverte svakere kvartalstall enn ventet torsdag. – Ikke noe dramatikk, sier analytiker som ser mye oppside fra dagens aksjekurs.
Oljeselskapet DNO fikk et resultat etter skatt på 72,3 millioner dollar i andre kvartal, en økning fra 56,7 millioner året før, ifølge kvartalsrapporten som ble publisert torsdag.
Den totale omsetningen doblet seg til 360 millioner dollar sammenlignet med fjorårets andre kvartal, og brutto driftsresultat (ebitda) endte på 256,1 millioner dollar. Ifølge Bloomberg ventet analytikerne en omsetning på 419 millioner og en ebitda på 322 millioner.
– Tallene var litt under forventning, spesielt med tanke på nedskrivningen på Ula-feltet, som verken vi eller konsensus lå inne med, sier Tom Erik Kristiansen, analytiker i Pareto Securities.
Aksjen falt fra start torsdag, men endte dagen med en liten opptur. Fredag handles aksjen ned 0,19 prosent til 15,58 kroner.
Øker produksjonsestimater
DNO har boret fire nye produksjonsbrønner i den viktige Tawke-lisensen i Kurdistan i Irak i kvartalet, inkludert én på feltet Peshkabir og tre på Tawke-feltet. Selskapet øker nå anslaget på produksjonen fra Tawke-lisensen til mellom 107.000 og 109.000 fat per dag i 2022. Tidligere var anslaget på 105.000 fat per dag.
Selskapet genererte også en fri kontantstrøm på 167 millioner dollar i andre kvartal, som Kristiansen trekker frem som positivt.
– Kontantstrømmen er ekstremt god, og vi synes det er positivt at de tar opp produksjonsguidingen på Tawke-lisensen. Det er første gangen de har gjort det siden feltet ble utbygget. Der har det vært mye fokus i markedet på selskapets evne til å opprettholde eksisterende produksjon, så at økt aktivitet fører til vekst synes vi er et positivt signal, sier analytikeren.
Analytikere mener utbyttenivået til Aker BP er for lavt
Har mer kapasitet
Styret i DNO har vedtatt å betale utbytte på 25 øre per aksje, heter det i en separat børsmelding. DNO betalte tidligere ut et årlig utbytte på totalt 40 øre per aksje, men varslet i mai at selskapet ville øke dette til én krone per aksje. Det vil si at selskapet heretter skal betale ut 25 øre per aksje i utbytte per kvartal.
Samtidig hadde DNO per utgangen av kvartalet en netto kontantbeholdning på 129,5 millioner dollar. Det er det første kvartalet med positiv netto kontantbeholdning siden 2018, ifølge selskapet. Det gjør at selskapet har muligheter til å bruke mer penger, sier Pareto-analytikeren.
– Med en sterk kontantstrøm fortsetter kontantbeholdningen å vokse. Vi mener at DNO har kapasitet til å både øke utbyttet og gjennomføre større oppkjøp. De har mer enn 800 millioner dollar i kontanter nå, sier han.
Equinor øker utbyttet og gjør «massive tilbakekjøp»: – Markedet vil ha cash
«Wake up-call»
Markedet reagerte på kvartalstallene ved å sende aksjen ned fem prosent da Oslo Børs åpnet torsdag. Siden åpningen hentet aksjen seg hentet inn, og stengte opp 0,39 prosent.
– Aksjen steg 17 prosent da vi publiserte analysen hvor vi skrev at andre kvartal kom til å bli en «wake up-call». Det er klart at det da prises inn noe mer forventinger. Vi ser ikke noe dramatikk i dagens kursreaksjon og ser at aksjen har hentet seg inn utover dagen, sier Kristiansen.
I analysen som analytikeren refererer til, hevet han kursmålet fra 18 til 22 kroner og gjentok kjøpsanbefalingen.
– Hvordan skal aksjen nå kursmålet ditt på 22 kroner?
– De har enorm lønnsomhet, spesielt i Kurdistan, som vi tror markedet undervurderer. Hvis man analyserer kontantstrømmen generert i andre kvartal, så ser man at de på dagens oljepriser vil genere 40 prosent av dagens aksjekurs i løpet av et år i fri kontantstrøm. Da oppnår de hele selskapsverdien på litt mer enn to år, som vi synes er attraktivt.
Torsdag omsettes DNO-aksjen for 15,5 kroner. Hittil i år har den steget nesten 50 prosent.