Musk ber Twitter om bevis

Tesla-gründeren skriver i en tråd på Twitter at han vil gjenoppta avtalen om å kjøpe selskapet, såfremt de kan bevise metodene de bruker for å sjekke at kontoer på nettstedet ikke er robot-brukere.

Millardær og Tesla-gründer Elon Musk.
Publisert: Publisert:

«Hvis Twitter bare kan gi deres metode med å teste 100 brukerkontoer og hvordan de er bekreftet å være ekte, burde avtalen gjennomføres på opprinnelige vilkår», skriver han lørdag formiddag.

Videre står det at hvis det viser seg at dokumentene til Det amerikanske finanstilsynet (SEC) er vesentlig falske, vil han ikke gjennomføre avtalen.

Musk kunngjorde i april at han ville kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar, tilsvarende 402 milliarder norske kroner med den daværende kursen.

Les også

Twitter får fremskyndet søksmålet mot Elon Musk

Den 9. juli trakk han imidlertid tilbake budet, med begrunnelsen at selskapet hadde holdt tilbake informasjon om hvor mange av Twitter-kontoene som var falske.

Også Reuters har omtalt saken. Tidligere denne uken avviste Twitter påstander fra Musk om at han ble lurt inn i avtalen, skriver nyhetsbyrået.

«Ifølge Musk ble han – milliardær og grunnlegger av flere selskaper, rådgitt av bankfolk på Wall Street og advokater – lurt av Twitter til å signere en fusjonsavtale på 44 milliarder dollar. Den historien er like usannsynlig og i strid med fakta som det høres ut», het det i uttalelsen fra Twitter.

Søksmål

I forrige uke gikk milliardæren til søksmål mot Twitter, noen uker etter at selskapet saksøkte ham for å ha trukket seg fra avtalen om å kjøpe selskapet.

Musk har gjentatte ganger siden avtalen ble kjent i april stilt spørsmål rundt hvor mange spam-kontoer selskapet har. Twitter har sagt at det er mindre enn fem prosent av de inntektsgivende daglige brukerne som faller innenfor kategorien spam-kontoer.

Rettssaken er etter planen ventet å starte den 17. oktober, og skal vare i fem dager.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om