Inntektsfall for meglerhuset ABG

Etter et år fylt med en inntjening i rekordklasse har det turbulente markedet bydd på utfordringer for meglerhuset.

Daglig leder i meglerhuset ABG Sundal Collier, Peter Straume.
Publisert:

Meglerhuset ABG Sundal Collier la tirsdag morgen frem tallene for årets første kvartal.

I løpet av årets første tre måneder landet meglerhuset en omsetning på 486,9 millioner kroner, ned fra hele 738 millioner kroner samme periode i fjor.

Resultatet før skatt endte på 121,2 millioner kroner, mot 270 millioner kroner i samme periode året før.

I fjerde kvartal var resultatet før skatt på 377 millioner kroner, mens omsetningen var på rekordhøye 898 millioner kroner.

– Vi gikk inn i 2022 med flere mandattransaksjoner enn det vi gjorde i 2021, og pipelinen holder seg på solide nivåer, skriver ABG-sjef Jonas Ström i meldingen.

– Noen prosjekter har blitt utsatt på grunn av markedsforhold, og til tross for en grei start på 2. kvartal gir dagens tilstand begrenset synlighet.

Les også

Private equity-lønningene setter investeringsbankene i skyggen

Nedgang i børsnoteringer

Totalt sett for 2021 noterte meglerhuset en omsetning på 2,9 milliarder kroner - den høyeste årsomsetningen noen sinne for ABG Sundal Collier.

Norgessjef Peter Straume påpekte derimot tidlig at 2022 hadde en «ruglete start».

– Det er ingen tvil at markedene er litt ustabile, med mange ting som drar både opp og ned, fortalte Straume til E24 i januar.

Til tross for markedsbulens og geopolitiske utfordringer skriver meglerhuset i rapporten at de gjennomførte en «sterk pipeline» av transaksjoner i årets første kvartal.

– Nedgangen i aktiviteten i aksjekapitalmarkedet, og spesielt børsnoteringer, har blitt oppveid av gjennomføringen av flere fusjoner og oppkjøp i løpet av kvartalet, skriver Ström.

Fjorårets sterke resultater kom i kjølvannet av en boom av nye selskaper som ble notert på Oslo Børs, spesielt mindre vekstselskaper på markedsplassen Euronext Growth.

I år har kun syv børsnoteringer funnet sted på Oslo Børs.

Les også

ABG hever kursmål over hele oljebransjen

Publisert:

Her kan du lese mer om