Disneys strømmetjeneste fortsetter veksten

Underholdningsgiganten nådde ikke helt opp til markedsforventningene, men reddes av et sterkt kvartal for strømmetjenesten Disney+.

  • Ine Brunborg
Publisert:

Disney kan vise til en omsetning på 19,25 millioner dollar og en bunnlinje på 470 millioner dollar i kvartalet som gikk.

Det gir et justert resultat på 1,08 dollar per aksje – og underholdningsgiganten klarer dermed ikke helt å nå opp til Bloomberg-estimatet på 1,17 dollar.

Selskapet noterer samtidig 137,7 millioner abonnenter på strømmetjenesten Disney+ – og slår dermed forventningene på 134,4 millioner. Dette tallet har dermed vokst med 33 prosent fra i fjor.

Det har vært knyttet spenning til Disneys strømmetjeneste, etter at konkurrenten Netflix skuffet markedet stort med sin kvartalsrapport tilbake i april. Netflix måtte melde at de for første gang på over et tiår hadde mistet abonnenter – og at de forventer mer frafall fremover.

Disney+ kan imidlertid skilte med 7,9 millioner nye abonnenter i løpet av forrige kvartal.

Disney-aksjen har falt mer enn 30 prosent så langt i år, og rundet av den ordinære handelen onsdag med et fall på 2,29 prosent. Etter stengetid er imidlertid aksjen opp 3,69 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Strømmetjenester
  2. Disney+

Flere artikler

  1. Skrekktall for Netflix

  2. Netflix vil satse på annonser etter kundeflukt

  3. Betalt innhold

    12 spørsmål og svar om Netflix-kollapsen

  4. Finansprofil selger Netflix-aksjene med milliardtap

  5. Netflix-kollaps på Wall Street etter kundeflukt