Hongkong-børsen stiger etter at renten holdes uendret i Kina

I Kina holdes renten uendret, og nyboligprisene mykes opp etter at sektoren har fått oppmerksomhet i det siste.

Hangseng-indeksen i Hongkong steg onsdag morgen.
Publisert:

Børsene i Asia og Stillehavsområdet går i ulike retninger på ukens tredje dag.

Slik så det ut omtrent klokken 6:

  • Nikkei 225 i Tokyo opp 0,28 prosent
  • Hang Seng i Hongkong opp 1,31 prosent
  • Kospi i Seoul ned 0,10 prosent
  • Shanghai Composite opp 0,03 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore opp 0,05 prosent
  • ASX 200 i Sydney opp 0,77 prosent

Uendret rente i Kina

I Kina har det handlet om både rente og bolig i natt. Den ettårige utlånsrenten holdes uendret på 3,85 prosent, og for de femårige renten holdes også på 4,65 prosent, ifølge CNBC. Det var som forventet av analytikere i en Reuters-undersøkelse.

Det er 18. måned på rad at renten holdes uendret ifølge kanalen og nyhetsbyrået.

Samtidig har prisene på nye boliger i landet holdt seg uendret i september, ifølge Reuters, som viser til tall fra 70 av de største byene i landet.

I August så var nyboligprisene opp 0,2 prosent, skriver nyhetsbyrået. Sammenlignet med fjoråret så steg prisene på nye boliger 3,8 prosent, i august var det samme tallet 4,2 prosent, skriver Reuters.

Les også

Den økonomiske veksten i Kina avtok i tredje kvartal

Nyboligpriser mykes opp

Nyhetsbyrået trekker frem at prisene på nye boliger mykes opp etter at sektoren har vært i fokus den siste tiden. I slutten av september ba kinesiske myndigheter bankene i landet ta boliggrep for å hjelpe til med å stabilisere boligmarkedet og beskytte boligkjøperes rettigheter.

Eiendomsgiganten Evergrande skapte i september børsuro verden over etter at det ble kjent at det sto i fare for å gå over ende. Selskapet har en gjeld på omtrent 2.600 milliarder kroner, og er et av verdens mest forgjeldede.

Les også

Evergrande-krisen kort forklart

I slutten av september forfalt den andre renteregningen til Evergrande uten at den ble betalt. Det var bare kort tid etter at det ble kjent at selskapet solgte bankaksjer for 13 milliarder kroner.

CNBC trekker frem at flere boligaksjer på Hangseng-indeksen faller, som China Vankes som er ned 1,28 prosent, og Country Garden som faller 0,76 prosent.

Les også

Evergrande-aksjen pauset i påvente av mulig bud

Japansk eksportvekst svekket

Japansk eksportvekst svekket seg til det laveste på syv måneder skriver Reuters. Eksporten fra landet steg 13 prosent i september, sammenlignet med året før, viste handelstall fra finansdepartementet, ifølge nyhetsbyrået.

Eksporten til Kina steg 10,3 prosent i september, ledet av halvledere og plastmaterialer, samtidig falt bileksporten med 71,9 prosent, ifølge Reuters.

Importen til landet steg 38,6 prosent, måneden før var veksten på 44,7 prosent, skriver nyhetsbyrået. Det er åttende måneden på rad at importen stiger, ifølge Reuters.

– Stigende importpriser skader forutsetningen for handel for japanske selskaper, sa Ryosuke Katagi, markedsstrateg i Mizuho Securiteis, ifølge nyhetsbyrået.

Handelsbalansen er for andre måned på rad på vei tilbake, og endte på 622,8 milliarder yen, skriver Reuters.

Publisert: