Oslo Børs steg til ny toppnotering

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp for fjerde dag på rad, og har aldri stått høyere. Oljeselskapet Okea ble blant børsvinnerne etter å ha droppet å bygge ut et oljefelt.

Oktober er vanligvis en ruglete måned i aksjemarkedet.
Børsdagen
 • Hanna Ghaderi
 • Ine Brunborg
 • Anders Nybakken Kvale
 • Infront TDN Direkt
 • Lage Bøhren
Publisert:

Hovedindeksen (OSEBX), som består av et representativt utvalg aksjer på Oslo Børs, steg 0,21 prosent prosent til 1.175,47 poeng tirsdag.

Det er tidenes høyeste sluttnotering for indeksen, og kommer i kjølvannet av kraftig økte priser for olje og gass de siste månedene.

Blant aksjene som ledet an i dagens oppgang var Okea, som steg 7,1 prosent til ny toppnotering på 24 kroner aksjen.

Oljeselskapet annonserte i en melding tirsdag at det som operatør for Vette-lisensen har besluttet å foreslå til lisenspartnerne å ikke utvikle funnet ytterligere, «på grunn av prosjektets manglende finansielle robusthet».

– Vi ser flere attraktive muligheter på den norske kontinentalsokkelen med betydelig oppsidepotensial. Derfor tror vi det er andre investeringer som vil bidra med større kortsiktig verdiskapning for Okea og bedre avkastning til aksjonærene, sier administrerende direktør Svein J. Liknes i Okea til TDN Finans.

Arctic Securities har tatt opp dekning på Okea med en kjøpsanbefaling og kursmål på 31 kroner, tilsvarende en oppside på 29 prosent.

Meglerhuset viser til at kombinasjonen av høyere energipriser og midlertidige skatteinsentiver har styrket selskapets økonomiske utsikter på rekordtid.

Les også

Okea fikk 154 millioner i skatterefusjon rett inn på konto

Equinor snudde til pluss

Storbanken Morgan Stanley har nedgradert Equinor-aksjen til «underweight», fra tidligere «equal weight, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Kursmålet settes til 200 kroner per aksje.

Equinor-aksjen startet dagen med et fall på 1,56 prosent, men utviklingen snudde utover dagen, og oljegiganten endte til slutt dagen opp 0,3 prosent.

Mandag kveld ble det kjent at Kjell Inge Røkkes Aker Horizons selger karbonfangstaksjer for én milliard, der den britiske fondsforvalteren Baillie Gifford kjøpte 35,9 millioner aksjer i Aker Carbon Capture (ACC) fra majoritetseier Aker Horizons Holding.

Aker Carbon Capture-aksjen falt 2,51 prosent i tidlig handel tirsdag, men hentet seg delvis inn og stengte nærmest uendret på 25 kroner aksjen.

Oljeprisen holder seg

Uken startet med Hydro-rally og toppnotering for DNB-aksjen på Oslo Børs etter at aluminiumsprisen nådde det høyeste nivået på 13 år.

Oljeprisen har holdt nivåene gjennom dagen. Etterspørselen etter olje og gass har den siste tiden økt. Berntsen i Nordnet skriver at det kan forklares av generelle vekstimpulser i verdensøkonomien. I 16.30-tiden koster ett fat nordsjøolje (Brent spot) 83,46 dollar.

Før børsåpning la den avtroppende statsministeren Erna Solberg (H) frem statsbudsjettet for 2022. Regjeringen planlegger noe lavere oljepengebruk i 2022 enn i de to foregående årene med coronakrise, og vil bruke 322,4 milliarder neste år.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Oslo Børs endte opp tross Equinor-fall

 2. Oljedrevet oppgang på Oslo Børs

 3. Solid oppgang på Oslo Børs

 4. Shippingløft på rekordhøy Oslo Børs

 5. Betalt innhold

  Aker lister seg ned i Aker Carbon Capture