Dagen på Wall Street

Blandet på Wall Street

Mai måneds første handelsdag bydde på med Apple-rettsak og PMI-tall.

Mary Altaffer / AP
 • Maiken Svendsen
 • Harald Hoff
Publisert:

Ved børsåpning mandag gikk alle indekspilene opp på Wall Street, men i de senere handelstimene snudde Nasdaq Composites snuten ned.

Slik ser nøkkelindeksene ut ved ved stengetid:

 • Dow Jones opp 0,70 prosent
 • Nasdaq Composites ned 0,48 prosent
 • S&P 500 opp 0,27 prosent

De tre hovedindeksene stengte med pilene ned på fredag 30 april. Til tross for denne nedturen hadde indeksene for april måned som helhet endte det med tydelig oppgang.

S&P 500 var opp over 5 prosent i april, noe som er den tredje måneden på rad med opptur. Mandag har indeksen vokst 11,62 prosent siden nyttår.

– Investorer lader opp til nok en travel resultatuke, toppet med bredt overvåkede jobbtall. Gitt den positive økonomien og resultatnyhetene, så virker minste motstands vei mer tilgjengelig, sa Jack Ablin, sjefsinvestor i Cresset Capital til CNBC.

Les også

Kraftig børsknekk for Spac-selskaper

Verizon og Apple stiger

Før den første handelsdagen i mai startet meldte Verizon at de selger ut sin medievirksomhet. Det plasseres i et nytt selskap, men Yahoo-navnet lever videre. Aksjen stiger 0,29 prosent ved stengetid.

Mandag startet også rettsaken mellom Apple og Epics i USA. Forrige uke la førstnevnte frem sitt resultat for siste kvartal. Selskapet omsatte for 89,58 milliarder dollar, noe som er opp 58,3 milliarder dollar fra samme periode i fjor. Ved stengetid stiger Apple-aksjen 0,95 prosent.

Les også

Derfor tar de Apple til retten

Den amerikanske innkjøpssjefsindeksen(PMI) viste mandag 60,5 for april, og er noe lavere enn ekspertenes forventninger som lå på 60,7. Det skriver CNBC som referer til tall fra Institute for Supply Management.

Tallene skal signalisere en lavere vekst enn forventet i produksjon den sist måneden.

Videre i denne uken er det duket for kvartalsresultater fra blant andre Pfizer denne uken, og i tillegg kommer ledighetstallet fra USA fredag.

Ved stengetid på Wall Street koster ett fat nordsjøolje kostet 67,48 dollar, noe som er en nedgang på 1,52 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Aksjelive
 3. Dow Jones
 4. S&P 500
 5. Nasdaq
 6. USA

Flere artikler

 1. S&P 500-rekord på Wall Street

 2. S&P 500 steg over 5 prosent i april

 3. Nye rekorder på Wall Street

 4. Tek-selskapene falt tungt på Wall Street

 5. Wall Street spratt opp igjen