Store forventninger til mandagens Tesla-resultater

Mandag legger Tesla frem resultater for første kvartal, og markedet er forberedt på å sende aksjen både rett opp og dypt ned.

TESLA-TOPP: Tesla-aksjen. som har gjort toppsjef Elon Musk til en av verdens rikeste, kan gå begge veier etter kvartalstallene som legges frem denne uken.
 • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

Det viser tall over opsjonsprisingen av Tesla-aksjen som ifølge Bloomerg regner med at kursen kan stige eller falle så mye som 7,2 prosent.

Tesla-aksjen steg mer enn 700 prosent i fjor, men er så langt i år «bare» opp 3,36 prosent. Aksjen har derimot en historie for å bevege seg mye basert på kvartalstall, noe som også skjedde i januar da tallene for fjerde kvartal ble presentert.

Det er fremdeles evnen til å produsere flest mulig biler i kvartalet investorene er mest interessert i.

I 2020 klarte Tesla å levere en halv million biler, og var lønnsomme for første gang. Analytiker Nick Shields i analysebyrået Third Bridge skriver i et notat at det er realistisk at selskapet kan klare å øke det antallet til mellom 700.000 og 800.000 biler, skriver Axios.

Les også

Musk: Dødsulykke skyldes ikke autopilot

Tror Tesla har nådd toppen

Samtidig som Tesla pumper ut biler, har også elbilmaskineriet fra de tradisjonelle bilprodusentene for alvor begynt å lansere elbiler.

Det tror enkelte betyr slutten på dominansen Tesla har hatt i markedet for elektriske biler.

– Vi anerkjenner at Tesla har utfordret bilindustrien, men nylige initiativ og fremgang fra andre bilprodusenter som Volkswagen og General Motors tyder på at Tesla har nådd toppen når det gjelder markedsandeler i elbilkategorien, skrev Cowen-analytiker Jeffrey Osborne tidligere denne måneden.

Les også

Så heftig blir batterirevolusjonen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Tesla
 2. biler
 3. Aksjer
 4. Volkswagen
 5. General Motors

Flere artikler

 1. Batteriløft i Asia etter Tesla-nyhet

 2. Rolig på Wall Street tirsdag - Tesla-aksjen falt

 3. Aker Carbon Capture falt tungt etter nedgraderinger

 4. Betalt innhold

  Dette mener analytikerne om Tesla-aksjen nå

 5. Tesla passerte 1.000 milliarder dollar i markedsverdi