Dette skjer i dag: Kan markedet ta helg med en opptur?

Hei hvor det går, og der var det fredag. Nå gjelder det å følge Wall Street: nemlig å ta fart for å kunne ta helg med opptur og optimisme på samvittigheten. Etter en tøff uke på verdens børser, kan det nå se ut som stemningen, i det minste midlertidig, har snudd.

I dag vil inflasjonstoget rulle videre, og vi vil vi få vite hvor mye prisvekst det har vært i Kina, Frankrike og Spania i september. Sentralbanker over hele verden forsøker febrilsk å feste remmene på den galopperende inflasjonen, men skal vi dømme ut ifra tallene som har kommet tidligere denne uken, kan det hende vi må vente litt før prisveksten avtar.
Dette er også dagen hvor innstrammingen mot russiske fiskefartøy langs norskekysten trer i kraft. I forrige uke varslet regjeringen at russiske fiskefartøy over 500 bruttotonn bare kan anløpe havnene i Tromsø, Kirkenes og Båtsfjord. Slike fartøy skal også kontrolleres av norske myndigheter.
Om du er opptatt av politikk ellers i Norden kan det lønne seg å rette blikket mot Sverige. I dag får vi svaret på om Moderaternas leder Ulf Kristersson har klart å forhandle fram et borgerlig regjeringsalternativ. Onsdag fikk han utsatt fristen med to dager, og den nye fristen er i dag klokken 11.

Les hele saken med abonnement