Snap steg på positiv Wall Street

Wall Street vinglet seg igjennom handelsdagen torsdag. Snap steg etter at en mulig snuoperasjon for selskapet ble lekket i internt notat.

Snap-aksjen har hatt det tøft på Wall Street hittil i år.
Publisert:

Dagen startet med bred nedgang på Wall Street, men en times tid ut i handelen snudde trenden. I timene etterpå vekslet indeksene mellom opp- og nedgang.

Slik så det ut for de toneangivende indeksene ved stengetid:

  • Dow Jones steg 0,61 prosent
  • Nasdaq steg 0,6 prosent
  • S&P 500 endte opp 0,66 prosent

Det fulgte etter en dag der pilene pekte oppover fra start på børsene i Europa, før vinden snudde etter at Den europeiske sentralbanken (ESB) hevet renten med 0,75 prosentpoeng.

Onsdag endte alle de tre indeksene i pluss. Samtidig brøt Nasdaq en syv dager lang tapsrekke.

Oljeprisen derimot har steget torsdag. Et fat nordsjøolje (brent) handles for 88,5 dollar ved stengetid på New York-børsen, en oppgang på 0,9 prosent siden midnatt. Amerikansk lettolje (WTI) omsettes samtidig for 82,9 dollar fatet, den oppgang på 1,45 prosent.

Før børsåpning kom det nye tall som viste at antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 222.000 personer i forrige uke. Det viser ny statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet.

På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 240.000 personer, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics.

Powell: Forpliktet til å få ned inflasjonen

Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed) vil fortsette å kjempe imot den skyhøye inflasjonen så lenge det er behov for det, sa sentralbanksjef Jerome Powell under en tale ved Cato Institute torsdag.

Han signaliserte at en pause i rentehevingene ikke vil skje i nærmeste fremtid.

– Jeg kan forsikre om at jeg og mine kollegaer er sterkt forpliktet til å få ned inflasjonen, og vil fortsette med det frem til jobben er gjort, sa Powell.

Fed-sjefen gjentok kjerneelementene fra talen sin under Jackson Hole-konferansen i slutten av august, ifølge Wall Street Journal. Der lovet Powell at Fed vil «bruke verktøyene våre med kraft» for å angripe inflasjonen som fortsatt nærmer seg det høyeste nivået på mer enn 40 år.

Jerome Powell, sjef i Den amerikanske sentralbanken (Fed), poengterte nok en gang at Fed vil gjøre alt de kan for å dempe den skyhøye inflasjonen.

Powell understreker torsdag at det er viktig å få ned inflasjonen før folk blir vant til høye priser og forventer at det er normalen.

Neste rentemøte i Fed skal avholdes 20.-21. september, og sentralbanken vil mest sannsynlig komme med sin femte renteheving på rad.

Solid oppgang for Snapchat-eierne

Snap, selskapet som eier bilde- og videodelingstjenesten Snapchat, var en av de store vinnerne på Wall Street torsdag. Ved stengetid var Snap-aksjen opp 9,34 prosent.

Aksjehoppet skjer etter at et internt notat om selskapets snuoperasjon onsdag ble omtalt på tek-nettstedet The Verge.

I notatet, som ble sendt fra Snap-sjef Evan Spiegel til selskapets ansatte 6. september, skrev Snap at selskapets mål er å øke antall Snapchat-brukere med 30 prosent innen utgangen av 2023 til 450 millioner brukere.

Snap-sjef Evan Spiegel satser på at selskapet skal håve inn 350 millioner dollar på sin nylig lanserte betalingstjeneste neste år.

Videre skrev Spiegel at selskapet tar sikte på å øke inntektene til 6 milliarder dollar i 2023. 350 millioner dollar av inntektsøkningen skal komme fra Snapchats nylig introduserte betalingstjeneste, som gir betalende brukere tilgang til flere nye funksjoner. Ifølge CNBC har allerede 4 millioner brukere benyttet seg av tjenesten.

Snap permitterte nylig 20 prosent av sine medarbeidere. Snap økte inntektene med 116 prosent i 2. kvartal, og slo analytikernes forventninger på flere parametere. Likevel tjente selskapet fortsatt ikke penger. Nylig permitterte Snap 20 prosent av sine medarbeidere.

Les også

Snap-aksjen faller tungt etter rykter om nedbemanning

Apple faller etter lansering

Teknologigiganten Apple hadde sin tradisjonsrike høstlansering onsdag, der de blant annet annonserte iPhone 14 og iPhone 14 Plus.

Apple-aksjen endte gårsdagen med en oppgang på 0,93 prosent. Syv ganger det siste tiåret har aksjen derimot falt på lanseringsdagen av en ny telefonmodell, ifølge Bloomberg.

Apple-aksjen falt 1,11 prosent torsdag.

Videospillselskapet GameStop steg 7,45 prosent etter at selskapet meldte om et nytt partnerskap med kryptobørsen FTX i sin siste kvartalsrapport.

GameStop-aksjen steg nær 10 prosent i etterhandelen onsdag, etter at nyheten ble kjent. Selskapet kunne også rapportere om inntektstap og et voksende underskudd i kvartalsrapporten.

ESB hever renten

Den europeiske sentralbanken (ESB) hever renten fra null til 0,75 prosent, og avslutter dermed den ti år lange perioden med renter på null eller lavere. Samtidig varsles det ytterligere renteoppgang på møtene fremover avhengig av økonomiske data, som evalueres fra møte til møte.

Kun en gang tidligere har banken hevet renten med så mye i ett jafs, og det var en teknisk justering rett etter euroen ble lansert i 1999.

Rentehevingen kommer som følge av den rekordhøye inflasjonen i eurosonen og var ventet av flertallet av økonomene i en Bloomberg-undersøkelse.

Publisert:

Her kan du lese mer om