Tredje ukesvinner i Aksje-NM: – Det er stilig

Johannes Torgvær (20) har ikke kjøpt eller solgt aksjer siden den første uken av Aksje-NM. Det førte han til topps i konkurransens tredje uke.

Johannes Torgvær (20) fra Brønnøysund deltar i Aksje-NM for andre gang i år. Denne uken gjorde han det best av alle.
Publisert: Publisert:

Å sitte stille i båten ble en vinnende strategi for Johannes Torgvær i den tredje uken av Aksje-NM.

– Det er stilig, sier Torgvær da han gratuleres som ukesvinner i aksjespillet.

Den første uken kjøpte han seg opp i blant andre PGS, Autostore, Solstad Offshore og Harmonychain. Siden den gang har Torgvær verken solgt eller kjøpt nye aksjer, men bare sittet på de samme som fra start.

– Jeg valgte ut aksjer som jeg trodde ville gjøre det bra den kommende måneden, sier han.

Det er fremdeles mulig å melde seg på Aksje-NM. Meld deg på her!

Les også

Handler aksjer i skoletiden: – Litt skummelt

Torgvær er 20 år og kommer opprinnelig fra Brønnøysund. Til daglig bor han i Trondheim hvor han jobber som selvstendig næringsdrivende.

Dette er andre gangen Torgvær deltar i Aksje-NM, etter at han følte det gikk ganske så bra i 2020. 20-åringen hadde flere bekjente som var med i spillet, og ble selv inspirert til å delta siden han synes det virket spennende.

For to år siden engasjerte han seg derimot ikke spesielt mye i konkurransen, ifølge han selv.

– I år har jeg fulgt litt bedre med enn forrige gang. Jeg tenker også å bytte ut noen av aksjene mine i den kommende uken, sier han.

Les også

Første ukevinner i Aksje-NM: – Å ikke tape penger har vært utslagsgivende

Ukesvinneren har også investert litt på børsen i det virkelige liv.

– Jeg har drevet litt med aksjer tidligere, men har ikke investert i de samme selskapene som i spillet, sier Torgvær.

Han legger til at han er mest interessert i kjøp og salg av kryptovaluta.

Ukesvinneren i Aksje-NM har ikke noen spesielle sektorer eller bransjer han interesserer seg spesielt mye i, men den siste tiden har han fulgt mye med på oljebransjen, forteller han.

Aksje-NM er gratis å delta på og åpent for alle. Man får utdelt fiktive penger, slik at man kan prøve seg i aksjemarkedet uten å tape penger. Du finner guide til hvordan du melder deg på, kjøper, selger og oppretter ligaer her.

Vinneren er den som til slutt sitter igjen med høyest avkastning etter fem uker med handel. Underveis vil de ulike ukesvinnerne bli premiert, før den endelige vinneren vil bli hedret.

Sjefredaktør Lars Håkon Grønning i E24 ser på spillet som en mulighet for mange å bli kjent med et univers de kanskje fra før vet lite om.

– En av E24s viktigste oppgaver er å hjelpe folk til å forstå det som skjer i samfunnet, og delta i samfunnsdebatten på en opplyst måte. Aksjemarkedet kan for mange virke komplisert, og med det perspektivet er Aksje-NM er en morsom måte å lære på, helt uten risiko for å tape penger, sier han.

Les på E24+

Edvard (73) daytrader i oljeaksje: – Dette kan jeg

Publisert:

Her kan du lese mer om