Orkla kjøper 84 prosent av amerikansk iskremingrediens­selskap

Denali Ingredients verdsettes til 2,2 milliarder kroner.

Publisert:

Orkla Food Ingredients (OFI) har inngått en avtale om å kjøpe 84 prosent av det amerikanske iskremingrediensselskapet, melder dagligvaregiganten Orkla i en pressemelding mandag.

Denali Ingredients verdsettes på gjeldfri basis 200 millioner dollar, som tilsvarer rundt 2,2 milliarder kroner, ifølge meldingen. 84 prosent av 2,2 milliarder er rundt 1,85 milliarder kroner.

– Med dette kjøpet styrker OFI sin posisjon som en ledende leverandør av ingredienser til iskrem- og sjokoladeindustrien, i tillegg til bakeribransjen. Vi har en uttalt strategi om å øke eksponeringen mot markeder og kategorier med høyere vekst og marginer. Denali Ingredients med sin ledende posisjon i det attraktive amerikanske markedet passer godt inn i dette bildet, sier Johan Clarin, konserndirektør og leder for OFI, i pressemeldingen.

Les på E24+

Aksjer har fått en konkurrent

Denali Ingredients har hovedkontor, to fabrikker og 160 ansatte i delstaten Wisconsin i USA.

Selskapet har en forventet omsetning på 99 millioner dollar (1,1 milliarder kroner) for regnskapsåret 2022, som løper frem til 30. september, ifølge Orkla. Normalisert ebitda ventes å ligge på 14,4 millioner dollar (156 millioner kroner, ifølge meldingen).

– Vi er veldig glade for å nå bli en del av OFI som allerede er en betydelig aktør innen Denalis kategorier i Europa og med dyp forståelse av vår industri, sier Neal Glaser, administrerende direktør i Denali Ingredients, i pressemeldingen.

Oppkjøpsavtalen inneholder i tillegg til kjøpsprisen en potensiell tilleggsutbetaling leverer sterk vekst i de kommende årene.

I tillegg til oppkjøpet av Denali Ingredients har Orkla begynt å lete etter en langsiktig samarbeidspartner for OFI, med mål om å øke verdiskapingen og veksttakten. På sikt kan også børsnotering være aktuelt, opplyser selskapet.

Les også

De beste iskremene i København

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om