Dof-opprører trekker seg fra styret i offshorerederiet

Bjarte Brønmo trekker seg fra styret i det kriserammede offshorerederiet Dof, kort tid etter at han var med å kaste de tidligere styremedlemmene.

REDNINGSPLAN: Dof har lagt frem en plan som reduserer milliardgjelden, men som har møtt sterk motstand fra en aksjonærgruppe.
Publisert:

På tampen av fjoråret ble det kjent at Dof-aksjonærene Bjarte Brønmo og Georg Wilhelm Bjørnestad krevde et nytt styre, noe de klarte å få gjennom på en ekstraordinær generalforsamling.

Brønmø gikk selv inn som styremedlem i det gjeldstyngede offshorerederiet, men i overkant av en måned senere har han valgt å fratre, ifølge en børsmelding.

Det vil ikke velges et nytt styremedlem for å erstatte Brønmo.

Nyheten sendte Dof-aksjen nedover i tidlig handel. På det meste var kursen ned 17 prosent, men den har senere hentet seg inn til et fall på rundt ni prosent.

Les på E24+

Nytt Dof-styre kan være fullstendig bortkastet tid

Aksjonæropprør

Dof har gått rettens vei for å få gjennom en rekonstruksjon av selskapet, men en gruppe småaksjonærer, med blant annet Brønmo i spissen, har ønsket «likebehandling» av sine interesser og interessene til kreditorene og hovedeier Helge Møgster.

De har tidligere også stemt ned Dofs forslag til en redningsplan. Blant annet har aksjonærgruppen uttalt at de mener at flåten på 54 skip er verdsatt feil ut fra dagens aktivitet i offshoremarkedet.

Austevoll-selskapet har 4000 ansatte og skip over hele verden, men har lenge slitt med høy gjeld.

Les på E24+

Positive tendenser: – Markedet vil fortsette å styrke seg

«Sonderinger»

Rekonstruktør Egil Horstad sa forrige uke til E24 at det pågår møter mellom det nye styret og kreditorene i Dof.

Ifølge advokaten handler det om «sonderinger» om en mulig alternativ løsning.

Det gjeldstyngede offshorerederiet som skylder rundt 23 milliarder kroner, inngikk tidligere en avtale med kreditorene som blant annet betyr at seks milliarder av gjelden omgjøres til aksjer.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om