Aker Solutions inngår avtale med Petrobras

Avtalen er femårig og har en potensiell verdi på opp mot 4 milliarder kroner for hele perioden, går det frem av en børsmelding fra Aker Solutions.

OLJEGIGANT: Petrobras startet som et rent statsselskap, men har blitt delvis privatisert. Den brasilianske staten er fremdeles største eier. Her fra Santos-bukten utenfor Rio de Janeiro.
Publisert:

Oljeserviceselskapet Aker Solutions, hvor Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker er største eier, melder lørdag at det har fått en avtale med brasilianske Petrobras og partnere.

Avtalen gjelder levering av subsea-produksjonssystem (SPS), eller såkalte «juletrær» som de kaller det internt, og servicetjenester til Petrobras-opererte olje- og gassfelt på Brasils sokkel.

Avtalen er en femåring rammeavtale som er såkalt call-off based. Dens fulle potensial for hele perioden kan tilsvare betydelige oppdrag for Aker Solutions, og kan innebære verdier på mellom 2,5 og 4 milliarder norske kroner.

Les på E24+

Regnestykket som gjør Aker Horizons-aksjen til et kupp

Usikkert hvor mange «juletrær» som bestilles i julekvartalet

Allerede i fjerde kvartal i år vil Petrobas benytte seg av omtrent halvparten av avtalerammen, og gi oppdrag til Aker Solutions i størrelsesordenen 1,5 til 2,5 milliarder norske kroner.

– Ja, de bestiller en stor del nå i starten, forklarer investorkontakt Fredrik Berge til E24, og kaller kontrakten viktig for selskapet.

Les også

Aker Solutions og Schlumberger slår sammen subsea-avdelingene

Ifølge Berge kan den femårige kontrakten føre til at Aker Solutions får levere opptil 33 såkalte juletrær, som er subsea-ventilsystemer, til statlige, brasilianske Petrobas.

– Hvor mange «juletrær» betyr det at Petrobas nå vil komme til å bestille i det fjerde julekvartalet?

– Det har vi ikke gått ut med helt enda, svarer Berge.

Aker Solutions har hatt lignende rammeavtaler med Petrobas siden 2011.

– Så dette er videreføring av gode relasjoner vi har hatt med Petrobas opp gjennom årene, sier Berge.

Staten halverte i Aker Solutions

Torsdag morgen ble det klart at staten, ved nærings- og fiskeridepartementet, har solgt seg ned i Aker Solutions.

Salget ble varslet dagen før.

Staten solgte 30,1 millioner aksjer til 1,18 milliarder kroner, og eier dette fremdeles 30,1 millioner aksjer i Aker Solutions. Det representerer 6,11 prosent av selskapet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om