Facebook med inntektsløft i forrige kvartal

Omsetningen havnet på hele 18,7 milliarder dollar i andre kvartal, noe som tilsvarer 170 milliarder norske kroner. Det gir en vekst på hele 11 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

LEVERER SOLIDE TALL: Facebook-sjef Mark Zuckerberg ble grillet i kongressen onsdag. Dagen etter leverte selskapet tall.
Publisert:

Det viser kvartalstallene til Facebook, som ble offentliggjort torsdag kveld. Aksjen hopper seks prosent i etterhandelen rett etter at tallene ble publisert.

Omsetningsveksten i kvartalet var på 11 prosent sammenlignet med fjorårets andre kvartal. Omsetningen i forrige kvartal var 17,7 milliarder dollar.

Facebook skriver videre i rapporten at veksten i annonseinntekter så langt år har har vært på linje med veksten i andre kvartal. Veksten i segmentet var på ti prosent forrige kvartal.

Selskapet har de siste månedene vært rammet av en annonseboikott fra storannonsører som Coca-Cola, Adidas og Volkswagen, som har forsøkt å få bukt med omfanget av hatefulle ytringer på nettstedet.

Slo forventningene

Inntjeningen per aksje (EPS) landet på 1,80 dollar. Selskapet hadde 2,7 milliarder såkalte aktive månedlige brukere ved slutten av kvartalet.

Et gjennomsnittsestimat av aksjeanalytikere som følger selskapet trodde Facebook fikk en omsetningsvekst på 1,8 prosent på årsbasis, viser estimater innhentet av Bloomberg.

Omsetningen var ventet til 17,2 milliarder dollar, mot 16,89 milliarder i samme kvartal i fjor. Brutto driftsresultat anslo analytikerne at vil falle fra 8,4 milliarder dollar i fjorårets andre kvartal, til 7,62 milliarder dollar i årets andre kvartal.

Les også

Facebook-sjefen ble grillet i Representantenes hus

Venter lik vekst i tredje kvartal

Facebook skriver videre i rapporten at det i løpet av de tre første ukene av juli har hatt vekst i tråd med andre kvartal, som var en vekst på ti prosent.

Guidingen, altså det selskapet forventer at resultatet vil ende på, er basert på flere faktorer, som blant annet inkluderer den makroøkonomiske usikkerheten globalt, forventningene om at noe oppgang i engasjement vil normaliseres som noen regioner åpnes.

I tillegg nevner Facebook påvirkningen av annonseboikotten som en mulig faktor som påvirker guidingen.

Selskapet venter at utgiftene i tredje kvartal havner på mellom 52 til 55 milliarder dollar.

Les også

Kinesiske Tencent er nå større enn Facebook

Publisert:
Gå til e24.no