Amazon med kraftig vekst i første kvartal

I andre kvartal vil Amazon bruke hele det normale overskuddet, fire milliarder dollar, på coronakostnader, ifølge toppsjef Jeff Bezos. Dermed forventes resultatet å bli sendt i minus.

Amazon-sjef Jeff Bezos.
Publisert:

Netthandelgiganten Amazon la torsdag etter børsslutt frem tallene for årets første kvartal.

Det viste en omsetning på 75,5 milliarder dollar, tilsvarende en vekst på 26 prosent fra samme periode i fjor. Resultat per aksje ble 5,01 dollar, ned fra 7,09 dollar per aksje i fjorårets første kvartal.

Ifølge Refinitiv ventet analytikerne på forhånd salgsinntekter på 73,74 milliarder dollar i perioden, skriver CNBC. Resultatet per aksje var ventet å lande på 6,25 dollar.

Driftsresultatet i årets første kvartal endte på 4,0 milliarder dollar, mot 4,4 milliarder dollar i første kvartal 2019.

«Hardeste vi noensinne har opplevd»

Amazon-sjef Jeff Bezos uttaler i en melding at «coronakrisen er det hardeste vi noensinne har opplevd».

I rapporten fremgår det at Amazon venter å få et driftsresultat på mellom minus 1,5 milliarder dollar og pluss 1,5 milliarder dollar i andre kvartal 2020. I fjorårets andre kvartal fikk selskapet et driftsresultat på 3,1 milliarder dollar.

Guidingen innebærer kostnader i forbindelse med corona på rundt fire milliarder dollar.

– I vanlige tider ville vi ha forvente å tjene rundt fire milliarder dollar på driften i andre kvartal, men dette er ikke normale tider. Istedenfor forventer vi å bruke alle de fire milliardene, og kanskje mer, på coronarelaterte kostnader for å få produkter til kundene og holde våre ansatte trygge, uttaler Bezos.

Salget i årets andre kvartal estimeres å endte på mellom 75 milliarder dollar og 81 milliarder dollar, en vekst på mellom 18 prosent og 28 prosent fra andre kvartal i fjor, opplyses det.

Amazon-aksjen sendes ned rundt fem prosent i etterhandelen på Wall Street.

Aksjehopp

Med stengte butikker på grunn av coronakrisen flytter mer handel seg over på nett. Det har gitt et løft for Amazon, der nettgiganten har gått mot strømmen på Wall Street, tross større fall i det brede markedet.

Stigende etterspørsel etter netthandel og forventninger om at skytjenesten Amazon Web Services vil få et løft når flere jobber hjemmefra, har bidratt til kursoppgangen, ifølge Bloomberg.

– Vi forventer at Amazon legger frem sterk inntektsvekst for første kvartal med akselererende vekstutsikter for andre kvartal da forbrukerne bruker netthandel mer, skrev analytiker Aaron Kessler i et notat i forkant av resultatet, ifølge Yahoo Finance.

– Vi tror inntjeningsutsiktene vil være mer blandet da høyere inntektsvekst mest sannsynlig vil motvirkes av mye høyere kostnader i det korte bildet, la han til.

Mens millioner av amerikanere mister jobben har Amazon samtidig varslet at det vil ansatte nær 175.000 nye medarbeidere. Samtidig jekket det opp lønnen til en rekke av sine ansatte. Til Financial Times sa analytiker Brent Thill i meglerhuset Jefferies at nyansettelsene er «direkte bevis for at forbrukerne knekker Amazons verdikjede med overveldende etterspørsel».

Publisert: