Større inntekter - mindre overskudd

Programvareselgerne i Inmeta øker omsetningen kraftig, men også kostnadene er på vei opp.

Publisert:

Marginene er under konstant press. Det erkjente programvareselskapet Inmetas

OSE

INM

ferske toppsjef Jarl Øverby på onsdagens kvartalspresentasjon på Hotel Continental i Oslo.

Siden 1. november har han ledet selskapet, som i stor grad lever av å selge programmene til Microsoft til store norske bedrifter.

Vil bruke Stabæk-knep

I løpet av fjorårets tre siste måneder utgjorde selskapets inntekter 86,1 millioner kroner - en økning på 50 prosent fra samme periode i 2005.

Øverby forklarte under presentasjonen at han nå vil bruke motivasjonsknep han har brukt i fotballklubben Stabæk til å gi selgerne enda mer driv. Selv er han gammel bandyspiller og leder i Sony-konsernet.

Flere nyheter på E24

Men resultatmarginen henger ikke med for Øverby og hans menn: Mens driftsresultatet før avskrivninger i slutten av 2005 var 11,5 øre per krone, var marginen falt til 6,9 prosent i fjor.

Driftsresultatet før avskrivninger endte på 5,9 millioner kroner - en tilbakegang på 0,7 millioner.

Utsetter Inform

Nå vil Øverby satse på egenutviklede produkter for å tjene bedre på salgsinntektene. I samarbeid med CapGemini utvikler Inmeta nå programmet Inform, som er et arkivsystem som skal være i henhold til Riksarkivets standarder.

Programmet skulle etter planen lanseres i mai, men blir trolig noe utsatt som følge av at Riksarkivet nå forserer arbeidet med nye standarder.

Inmeta selger fra før dokumentarkivløsninger som er i henhold til de strenge amerikanske sarbanes-oxley-reglene, et program som Statoil

OSE

STL

gjennom Inmeta har kjøpt 20 000 lisenser av.

Venter "sterkt første kvartal"

Øverby varsler et sterkt førstekvartal sammenlignet med fjorårets, og venter en "betydelig" omsetningsvekst i 2007. Ser man på hele 2006, omsatte Inmeta for 187,9 millioner kroner, og fikk et resultat før skatt på 7,7 millioner.

Løftene om det sterke kvartalet var tilsynelatende ikke nok for aksjemarkedet. Klokken 11.51 hadde Inmeta-aksjen falt 2,83 prosent til 4,81 kroner etter en omsetning på 1,65 millioner kroner.

Se Inmetas kursutvikling det siste året på Børs24

Publisert:

Her kan du lese mer om