– Vi spekulerer ikke i aksjeutviklingen

Andre kvartal ble Sats’ første kvartal med overskudd siden 2019, og medlemsbasen steg med 10 prosent. – Det ser ut som at trening er noe som prioriteres høyt, sier Sats-sjefen.

LA FREM TALL: Sondre Gravir, administrerende direktør i Sats.
Publisert:

– Vi har hatt høyt salg, noe lavere churn (normal kundeavgang, red.anm.) enn tidligere, og et høyt aktivitetsnivå blant våre medlemmer. Det er første kvartalet etter pandemien som ikke er direkte påvirket av restriksjoner, så vi er fornøyde med utviklingen.

Det konkluderer Sats-sjefen Sondre Gravir med når E24 tar kontakt for å snakke om resultatet i andre kvartal, som ble offentliggjort torsdag morgen.

I andre kvartal omsatte treningskjeden for litt mer enn én milliard kroner. Det er en økning på 53 prosent fra samme periode i fjor, da Sats omsatte for 670 millioner.

Etter skatt endte resultatet på 12 millioner kroner, opp fra minus 163 millioner i samme kvartal i fjor. Kvartalet ble dermed det første med positiv bunnlinje siden coronapandemien brøt ut.

Første halvår åpnet Sats flere ny treningssentre, og treningskjeden planlegger videre ekspansjon.

– Vi har åpnet mange sentre den siste tiden, og kommer til å åpne en rekke nye sentre fremover. Vi ser at det er et økt fokus på helse og livsstil, så vi kommer til å ekspandere videre og lansere nye produkter.

Les på E24+

Investtech-analyse: Forbrukeraksjene du bør holde deg unna

Påvirkes av markedsuro

2022 har vært et turbulent år. Økt inflasjon og nedgang i kapitalmarkedene har satt spor i privatøkonomien for mange. Det har ikke ført til høyt frafall for Sats, påpeker Gravir.

– Vi påvirkes av den generelle utviklingen i økonomien, med høy strømpris, høy inflasjon og høyt rentenivå. Samtidig ser vi ikke at medlemmer velger bort medlemskap på treningsstudio til fordel for andre ting når privatøkonomien strammes inn. Det ser ut som at trening er noe som prioriteres høyt.

– De høye strømprisene påvirker oss i stor grad. Vi varmer opp sentrene om vinteren og vi kjøler de ned om sommeren.

Økt inflasjon er et av de mest omtalte temaene denne våren. Prisvekst i resten av samfunnet gjør at Sats må sette opp prisene på medlemskap.

– Vi jobber kontinuerlig med prising. Vi har gjennomført to prisjusteringer i år. Det er klart at vi påvirkes av økt inflasjon og økte priser på våre innsatsfaktorer, som gjør at vi øker prisene på medlemskap, sier Gravir.

Les på E24+

Ekspertenes beste tips for å tjene på markedsuro

Høy gjeld

Selskapets netto gjeld er på 1,55 milliarder kroner per slutten av andre kvartal. Det er en nedgang fra 1,9 milliarder i slutten av andre kvartal i fjor.

Ifølge finansdirektør Cecilie Elde er gjeldsnivået håndterbart for treningskjeden.

– Gjeldsnivået er høyere nå enn tidligere på grunn av pandemien. Vi gjorde en emisjon i februar som tok ned gjeldsgraden noe. Så vi er komfortable med situasjonen, sier Elde.

– Vi vet at når vi kommer over i en normalsituasjon så har vi en høy cash-generering som gjør at vi vil få ned gjeldsnivået etter hvert som resultatene kommer.

– Vil dere ha behov for å hente mer penger?

– Slik som status er nå, så er det ikke noe behov for å hente mer kapital for å håndtere driften, sier Elde.

Cecilie Elde, finansdirektør i Sats.

– Som forventet

Joachim Huse, analytiker i Pareto Securities, har en kjøpsanbefaling på Sats-aksjen. Han mener kvartalsrapporten sto til forventningene.

– Det er litt som forventet. Vi ser at medlemsbasen faller litt fra første kvartal til andre kvartal, som er et vanlig sesongmønster. Lønnsomheten stiger samtidig fra første kvartal, fordi det er mindre kampanjevirksomhet og mindre onboarding-kostnader. Ting har normalisert seg litt, og vi begynner å se de samme mønstrene som vi så før pandemien, sier Huse.

Sats skriver at antall medlemmer vokste til 671.000 i andre kvartal, opp 10 prosent fra foregående år. Medlemsbasen er nå på nivå med 2019-nivåer, skriver selskapet.

Huse trekker frem at en viktig grunn til medlemsveksten skyldes åpningen av nye treningssentre.

– Medlemsantallet per senter er lavere. Der har de ikke kommet seg tilbake nivåene de lå på.

Hittil i år har Sats-aksjen falt mer enn 30 prosent. Det holder ikke Gravir våken om natten.

– Vi spekulerer ikke i aksjekursutviklingen. Det vi er opptatt av er å levere solide resultater og sørge for medlemsvekst, og så håper vi det reflekteres i verdiutviklingen i Sats-aksjen, sier Gravir.

Publisert:
Gå til e24.no