Nasdaq slo kraftig tilbake – Dow Jones snudde etter seks dagers nedtur

Nasdaq-indeksen slo kraftig tilbake etter en urolig uke i markedet. Twitter-aksjen gikk imidlertid motsatt vei, etter at Elon Musk satte oppkjøpet på vent.

Publisert:

Slik så de tre toneangivende indeksene ut ved stengetid klokken 22:

  • Dow Jones opp 1,47 prosent
  • Nasdaq opp 3,82 prosent
  • S&P 500 opp 2,39 prosent

Fra før har Dow Jones-indeksen falt i seks dager på rad, mens det har vært store utslag på Nasdaq. Verst var det på mandag denne uken, da den teknologitunge indeksen falt mer enn fire posent. S&P 500 har på sin side nådd sitt laveste nivå på over ett år i løpet av uken som har gått.

Utslagene kommer i en tid med brennhet prisvekst og en rekke varslede rentehevinger fra USAs sentralbank.

Sentralbanken hevet renten med 0,5 prosentpoeng (dobbelt så mye som vanlig) i forrige uke, men sentralbanksjef Jerome Powell har understreket at rentehevinger på 0,75 prosentpoeng ikke er aktuelt for øyeblikket.

Kraftig Twitter-fall

Twitter-aksjen faller kraftig – ved stengetid ned 9,66 prosent – etter at Elon Musk varslet at oppkjøpet er satt på vent enn så lenge. Han fastholder samtidig at han fortsatt vil gjennomføre oppkjøpet.

I en tweet lenker Musk til en sak fra Reuters hvor det opplyses at Twitter selv anslår at falske kontoer eller søppelpost-roboter representerer færre enn fem prosent av inntektsgivende daglige aktive brukerne på plattformen i første kvartal. Han vil nå få flere detaljer om dette stemmer.

Tesla-sjefen har sagt at en av hans prioriteringer er å fjerne søppelpost («spam bots») fra plattformen.

Senioranalytiker fra Hargreaves Lansdown, Susannah Streeter, mener det er mange som kommer til å stille spørsmål om falske kontoer er grunnen for å oppholde kjøpet, melder CNBC.

– 44 milliarder dollar er veldig mye penger, og det kan være et strategi for å slippe å betale summen for plattformen, sier hun.

– Wall Street vil se på dette oppholdet som enten at avtalen faller sammen, Musk som forsøker å forhandle seg til en lavere kjøpesum, eller at Musk ønsker å avslutte avtalen med å betale oppløsningsavgiften, sier Daniel Ives, strateg hos Wedbush Securities, ifølge Financial Times.

Hvis Musk hopper ut av avtalen vil han bli tvunget til å betale en oppløsningssum eller en «breakup-fee» på en milliard dollar.

«Meme»-aksjer stiger videre

Aksjene i AMC Entertainment og Gamestop steg videre, henholdsvis 5,4 og 9,85 prosent, etter kraftige hopp dagen før.

Gamestop-aksjen ble stanset på grunn av store utslag i tidlig handel torsdag, da aksjen på det meste hoppet mer enn 30 prosent.

De to aksjene fikk oppmerksomhet i fjor, da småinvestorer samlet seg for å presse kursene opp for å skvise shortselgere. På kort tid steg Gamestop-aksjen til himmels, mer enn 1.000 prosent.

Den kraftige oppgangen påførte flere hedgefond brutale tap fordi de veddet på at aksjen skulle falle. Noen måtte også gi opp sine shortposisjoner.

Siden har imidlertid begge aksjene falt tilbake fra toppen, og ifølge CNBC har shortselgere startet å bygge opp posisjoner igjen.

Rettelse: E24 meldte ved stengetid at Nasdaq var opp 2,5 prosent. Det riktige var 3,8 prosent. Artikkelen ble endret klokken 22.05.

Publisert: