Markant aksjefall for Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindals selskap A Holding fikk et resultat på 4,6 millioner kroner i 2021. I år har flere av aksjepostene hans falt dramatisk på børsen.

Aksel Lund Svindal har vært en ivrig investor siden han la skiene på hyllen i 2019.
Publisert:

Den tidligere alpinisten Aksel Lund Svindals selskap A Holding fikk et resultat på 4,6 millioner kroner i 2021, ifølge årsregnskapet.

Det er en økning fra 2020, da resultat etter skatt endte på minus 15,3 millioner.

Ifølge regnskapet har Svindal har gått i minus på sine investeringer. Porteføljen som ved utgangen av 2021 ble verdsatt til 127 millioner kroner, hadde en anskaffelseskostnad på 145 millioner kroner.

Med 12 millioner kroner i finansinntekter ender likevel selskapet med overskudd.

Resultatet blir overført som egenkapital. Ifølge regnskapet hadde Svindals selskap en egenkapital på 122,7 millioner ved utgangen av 2021.

Les på E24+

Børskommentator Sindre Heyerdahl: Hvor varig blir IT-comebacket?

Teknologifall

Den tidligere alpinisten er en av Norges mest kjente idrettsprofiler, og etter at han sa seg fornøyd med skikarrieren i 2019 har han markert seg som en ivrig investor.

Svindal har plassert store penger i teknologiaksjer. Ifølge aksjonærregisteret hadde den tidligere alpinisten per utgangen av fjoråret eierandeler i blant annet Pexip, Airthings, Skitude og Canopy.

Pexip-aksjen har falt mer enn 70 prosent i år, mens Airthings er ned mer enn 50 prosent. Siden noteringstoppen i januar 2021 har Pexip falt mer enn 90 prosent.

– Jeg har over flere år investert mye i tech. Det har gitt bra utvikling, men 2022 har vært veldig dårlig. Jeg har brukt kursfallet til å kjøpe, sa Svindal nylig til Kapital.

Les også

Skisuksess gir millionresultat for Klæbo

Les også

Truls Svendsen tok ut 5 millioner i utbytte i fjor

Publisert:

Her kan du lese mer om