Flatt på Oslo Børs etter gårsdagens markante fall

Børsen har svingt gjennom formiddagen, og endte dagen med svak oppgang.

Publisert:

Etter å ha begynt dagen med oppgang på nesten én prosent, snudde Oslo Børs nedover kort tid etter åpning. Rundt lunsj er den positive stemningen tilbake.

Hovedindeksen endte på 0,05 prosent.

Etter at Oslo Børs hadde årets neste verste dag mandag, er altså stemningen bedre både her hjemme, ute på de europeiske børsene og i Asia tidligere på dagen.

– Det var nok en overreaksjon i går. Når det er sagt kommer det nok til å være ruglete fremover, sier Olav Chen, leder for allokering og globale renter i Storebrand Asset Management.

Hydro har en god børsdag blant tungvekterne, etter å ha lagt to tunge dager bak seg. Hydro-aksjen var opp 2,25 prosent ved stenging. På fredag endte aksjen ned 6,4 prosent, og uken startet med fall på 8,5 prosent mandag.

– Bakteppet er renter og inflasjon

Storebrands Olav Chen sier coronatiltakene i Kinas hovedstad Beijing fikk en del oppmerksomhet i markedet mandag. Restriksjonene er strammet inn, og nesten hele befolkningen skal testes. Det er likevel ikke innført noen nedstenging i byen, slik det gikk rykter om i går, påpeker Chen.

Rykter om stimulering av økonomien fra kinesisk side bidro samtidig til en mer positiv stemning i markedene i går kveld, ifølge analytikeren. Flere store kinesiske byer, inkludert Shanghai, har opplevd nedstenginger i det siste. Det har skapt problemer for forsyningskjedene i flere ulike bransjer, og bidratt til markedsuro.

Inflasjonsbekymringer og forventningene om høyere renter preger samtidig markedene, understreker Chen.

– Bakteppet er renter og inflasjon. Bekymring for inflasjon og normalisering av pengepolitikken vil ikke forsvinne. I en slik situasjon er markedet mye mer sårbart, sier han.

ABG ned etter inntektsfall

ABG Sundal Collier la tirsdag morgen frem sine tallene for første kvartal.

Meglerhuset hadde et resultat før skatt på 121,2 millioner kroner, mot 270 millioner kroner i samme periode året før. Omsetning falt til 486,9 millioner, ned fra 783 millioner året før.

ABG-aksjen falt 3,26 prosent.

Kjell Inge Røkke-selskapet Aker Clean Hydrogen slapp også tall for årets tre første måneder. Resultatet etter skatt viser et underskudd på 65 millioner kroner, ned fra tapet på 53,3 millioner i forrige kvartal. Omsetning falt også fra fjerde kvartal.

Aker Clean Hydrogen skal etter planen slå seg sammen med Aker Horizons, og bli ett heleid datterselskap.

Aker Clean Hydrogen-aksjen falt 3,356 prosent.

Les også

Inntektsfall for meglerhuset ABG

Nedgang i Europa

I Asia har flere av de viktigste børsene tirsdag morgen hentet inn noe av det tapte fra gårsdagens tunge fall. Shanghai-børsen er unntaket med et markant fall.

Det skjer etter at Wall Street snudde oppover i løpet av mandag kveld.

I Europa har det vært lunken stemning på de viktige børsene, og DAX-indeksen i Frankfurt er ned 1,20 prosent i skrivende stund. På de andre børsene i Norden har det også vært bred nedgang foruten flatutvikling i Helsinki.

Oslo Børs hadde en tung start på uken, og hovedindeksen endte ned 2,99 prosent i går. Det var den neste verste dagen på Børsen så langt i år.

Les også

Asia-børsene henter seg inn: Hongkong-børsen stiger markant

Publisert:

Her kan du lese mer om