Fredriksen med grønt rederi på børs – prises til drøye milliarden

John Fredriksen er med når Edda Wind går på børs. Selskapet verdsettes til drøyt én milliard kroner før kapitalinnhenting.

John Fredriksen investerer 200 millioner kroner i Edda Wind.
  • Eivind Bøe
Publisert:

Haugesund-baserte Edda Wind, som tilbyr serviceskip til havvindmarkedet, vil hente 875 millioner kroner og forbereder en børsnotering i Oslo, ifølge en melding mandag.

Tre hjørnesteinsinvestorer har forpliktet seg til å kjøpe aksjer for i alt 465 millioner kroner, gitt enkelte betingelser. Blant dem er John Fredriksens Geveran, som går inn med 200 millioner kroner.

Den israelske forretningsmannen Idan Ofer vil gjennom selskapet Xclat Holdings Ltd gå inn med 200 millioner kroner, mens Nordea Investment Management har forpliktet seg til å skyte inn 65 millioner kroner.

De tre investorene kjøper aksjene for inntil 30,75 kroner, noe som priser selskapet til 1,015 milliarder kroner før kapitalinnhentingen.

Tjener penger på driften

Planen er at børsnoteringen skjer i løpet av fjerde kvartal. Både Fredriksen- og Ofer-systemet vil gå inn som en del av styret.

Edda Wind-sjef Kenneth Walland sier i en uttalelse at havvindmarkedet beveger seg raskt, er kapitalintensivt og krever betydelige investeringer.

– Med tre nye hjørnesteinsinvestorer og en børsnotering som sikrer et solid grunnlag for fremtidig vekst, vil Edda Wind få en enda sterkere og en nødvendig støtte for å utnytte det enorme markedspotensialet vi ser fremover, sier Walland.

Edda Wind tjener penger på driften, viser tall som er lagt frem i forbindelse med den planlagte børsnoteringen.

Driftsresultatet før avskrivninger var på 1,66 millioner euro i årets tredje kvartal, mot 2,5 millioner euro i samme kvartal i fjor.

Beløpet for årets tredje kvartal tilsvarer 16,4 millioner kroner.

Edda Wind har hyret meglerhusene ABG Sundal Collier, DNB Markets og Clarksons Platou som tilretteleggere i forbindelse med børsnoteringen. Advokatfirmaet Bahr og Advokatfirmaet Wiersholm vil bidra med juridiske tjenester.

Har åtte skip

Selskapet har vært eid 50 prosent av Johannes Østensjø dy AS og 50 prosent av Wilh. Wilhelmsen ASA.

Styreleder Håvard Framnes peker på at Østensjø og Wilhelmsen har lang erfaring.

– Geveran og Xclat vil fortsette å bre ut det internasjonale nettverket og styrke shipping-kompetansen og erfaringen til selskapet, sier Framnes.

Edda Wind meldte tidligere i år, i mars, at selskapet ville gå på børs. Da bestilte selskapet to nye serviceskip for bygging og drift av havvindturbiner (CSOV). Selskapet har en flåte på åtte skip.

«Som følge av selskapets vekst er det besluttet å starte en prosess med å notere Edda Wind på Euronext Growth», skrev Edda Wind den gang.

Edda Wind har de siste seks årene tilbudt serviceskip til havvindmarkedet globalt. Teknikere bor og sover i perioder på slike fartøy, både under byggingen av anlegget og i driftsperioden.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. John Fredriksen
  2. Edda Wind

Flere artikler

  1. Rederiet Höegh Autoliners vil hente én milliard kroner og noteres på Oslo Børs

  2. Bonheur vil ta Fred. Olsen Windcarrier på børs

  3. Meglerfest i Axactor – på John Fredriksens regning

  4. John Fredriksen har tapt nær én milliard på inkasso

  5. Nytt gassrederi på vei mot Oslo Børs – prises til 3,3 milliarder