Takker Trump: Rec Silicon opprettholder Moses Lake-drift

Polysilisium-fabrikken i Moses Lake vil fortsette å produsere på 25 prosent kapasitet i håp om at handelssamtalene mellom USA og Kina vil føre til at Rec Silicon igjen får tilgang til det kinesiske markedet. 

FORTSETTER SOM FØR: REC Silicon vurderte midlertidig produksjonsstans, men har besluttet å fortsette med produksjon på 25 prosent av kapasiteten.
  • Hans M. Jordheim
Publisert: Publisert:

Handelskrigssensitive REC Silicon har besluttet å opprettholde produksjonen ved Moses Lake-fabrikken i USA på 25 prosent. Det skriver selskapet i en børsmelding.

Stridighetene mellom Kina og USA har i en årrekke avskåret Rec Silicon fra å eksportere polysilisium, som er en viktig ingrediens i produksjonen av solcellepaneler, til det kinesiske markedet.

I kvartalsrapporten for fjerde kvartal 2018, som ble publisert den 12. februar, skrev selskapet at styret vil vurdere en tomåneders produksjonsstans ved Moses Lake-fabrikken for å redusere beholdningen.

Avgjørelsen ville bli tatt på grunnlag av hvorvidt styret anså det som sannsynlig at handelssamtaler mellom USA og Kina kan ventes å resultere i at REC får tilbake tilgang til det kinesiske markedet.

Les også: (+) Fanget i stormaktenes brytekamp: Kan Rec Silicon reddes?

Takker Trump

Etter fornyet håp om en løsning i handelskrigen, har styret altså fått tilstrekkelig med signaler om nettopp det.

Selskapet skriver at «Rec Silicon er takknemlig og takker regjeringen i USA, spesielt president Trump og handelsrepresentant Lighthizer og hans team, for å prioritere interessene til høyteknologiske, innovative produsenter slik som polysilisium-industrien».

Les også

Rec Silicons «hvite ridder» sikter seg inn på Det hvite hus

Videre oppfordrer REC Trump-administrasjonen til å fortsette å insistere på en umiddelbar terminering av Kinas handelsembargo på amerikansk polysilisium-eksport.

Kuttet over 500 jobber

Rec Silicon mener at «solkrigen» mellom Kina og USA har gjort det umulig for dem å nå det kinesiske markedet siden 2014. Rec har måttet kuttet 500 jobber siden 2011 som følge av handelskonflikten med Kina.

I fjor ble dette intensivert som følge av den stadig mer omfattende handelskrigen mellom de to stormaktene. I juli så Rec seg nødt til å kutte nærmere 40 prosent av arbeidsstokken ved Moses Lake og redusere produksjonen til 25 prosent.

Rec Silicon bygget prestisjeanlegget i Moses Lake, Washington i 2010, og investerte 1,7 milliarder dollar i anlegget.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Rec Silicon

Flere artikler

  1. Rec Silicon henter penger

  2. Recs fremtid kan bli avgjort på G20-møtet i Osaka

  3. Rec Silicon-sjefen tror på løsning i handelskrigen under G20-møtet

  4. Rec Silicons «hvite ridder» sikter seg inn på Det hvite hus

  5. Betalt innhold

    Det kan være håp om soloppgang for Rec Silicon