Takker Trump: Rec Silicon opprettholder Moses Lake-drift

Polysilisium-fabrikken i Moses Lake vil fortsette å produsere på 25 prosent kapasitet i håp om at handelssamtalene mellom USA og Kina vil føre til at Rec Silicon igjen får tilgang til det kinesiske markedet. 

FORTSETTER SOM FØR: REC Silicon vurderte midlertidig produksjonsstans, men har besluttet å fortsette med produksjon på 25 prosent av kapasiteten.

Foto: REC Group
  • Hans Jordheim
Publisert:

Handelskrigssensitive REC Silicon har besluttet å opprettholde produksjonen ved Moses Lake-fabrikken i USA på 25 prosent. Det skriver selskapet i en børsmelding.

Stridighetene mellom Kina og USA har i en årrekke avskåret Rec Silicon fra å eksportere polysilisium, som er en viktig ingrediens i produksjonen av solcellepaneler, til det kinesiske markedet.

I kvartalsrapporten for fjerde kvartal 2018, som ble publisert den 12. februar, skrev selskapet at styret vil vurdere en tomåneders produksjonsstans ved Moses Lake-fabrikken for å redusere beholdningen.

Avgjørelsen ville bli tatt på grunnlag av hvorvidt styret anså det som sannsynlig at handelssamtaler mellom USA og Kina kan ventes å resultere i at REC får tilbake tilgang til det kinesiske markedet.

Les også: (+) Fanget i stormaktenes brytekamp: Kan Rec Silicon reddes?

Takker Trump

Etter fornyet håp om en løsning i handelskrigen, har styret altså fått tilstrekkelig med signaler om nettopp det.

Selskapet skriver at «Rec Silicon er takknemlig og takker regjeringen i USA, spesielt president Trump og handelsrepresentant Lighthizer og hans team, for å prioritere interessene til høyteknologiske, innovative produsenter slik som polysilisium-industrien».

Les også

Rec Silicons «hvite ridder» sikter seg inn på Det hvite hus

Videre oppfordrer REC Trump-administrasjonen til å fortsette å insistere på en umiddelbar terminering av Kinas handelsembargo på amerikansk polysilisium-eksport.

Kuttet over 500 jobber

Rec Silicon mener at «solkrigen» mellom Kina og USA har gjort det umulig for dem å nå det kinesiske markedet siden 2014. Rec har måttet kuttet 500 jobber siden 2011 som følge av handelskonflikten med Kina.

I fjor ble dette intensivert som følge av den stadig mer omfattende handelskrigen mellom de to stormaktene. I juli så Rec seg nødt til å kutte nærmere 40 prosent av arbeidsstokken ved Moses Lake og redusere produksjonen til 25 prosent.

Rec Silicon bygget prestisjeanlegget i Moses Lake, Washington i 2010, og investerte 1,7 milliarder dollar i anlegget.

Her kan du lese mer om

  1. Rec Silicon
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene

og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Rec Silicon henter penger

  2. Recs fremtid kan bli avgjort på G20-møtet i Osaka

  3. Rec Silicon-sjefen tror på løsning i handelskrigen under G20-møtet

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Det kan være håp om soloppgang for Rec Silicon

  6. Avgjør veien videre for Rec Silicon