DNO skal bli en «betydelig» aktør

Oljeselskapet varsler store vekstplaner i Midtøsten og Nord-Afrika.

STORE PLANER: DNO tar sikte på å bli en betydelig spiller i Midt-Østen og Nord-Afrika.
Publisert:

Oljeselskapet DNO International - som nylig ble fusjonert med RAK Petroleums Midtøsten - og Nord-Afrika-divisjon - varslet tidlig denne måneden om foreløpige resultater for fjorårets fjerde kvartal.

Derfor var det knyttet større interesse rundt selskapets tanker for fremtiden i rapporten som ble lagt frem onsdag morgen.
Konsernsjef Helge Eide omtaler fjoråret som en milepæl for DNO, med rekordhøy produksjon og inntekter.

- Det nye, større DNO har nå refokusert sin strategi, etablert en tilstedeværelse i fem land med deltagelse i 17 lisenser, hvorav vi er driftsoperatør på de aller fleste. Dessuten flytter vi oss raskt frem for å realisere vår ambisjon om å bli en betydelig olje - og gassaktør i Midtøsten og Nord-Afrika, sier Eide.

19 nye letebrønner
DNO opplyser at den varslede noteringen av selskapets aksje på London-børsen vil finne sted midtveis i året.

På letesiden signaliseres det dessuten at 19 nye letebrønner skal utforskes i løpet av 2012.

- Vi investerer i ytterligere produksjonskapasitet gjennom oppgradering av fasiliteter og nye brønner i vår portefølje, og venter økt produksjon i år, sier konsernsjef Helge Eide.

- Det er også betydelig oppside i reserver fra både høy lete, avgrensnings - og produksjonsboring, skriver Eide i forbindelse med rapporten.

Når det gjelder leteprogrammet er to brønner allerede i gang i Kurdistan, med forventede resultater i løpet av første kvartal.

Offshore Oman er boringen i gang med den første av tre brønner i Blokk-8-programmet, mens i Jemen venter selskapet å kunne komme i gang med boringen i løpet av første kvartal.

Selskapet har søkt om lisens for feltutviklingsplanen i Erbil i Kurdistan, og venter at svaret fra myndighetene kommer i løpet av februar. Her vil første del av feltuviklingen på Benenan og Bastora komme i gang i løpet av andre kvartal.

Sterkt resultat
Når det gjelder rapporten for fjerde kvartal, endte selskapet opp med et driftsresultat før avskrivninger (Ebitda) på 663 millioner kroner, opp fra 160 millioner kroner i samme periode i 2010.

LES OGSÅ: DNO varsler sterkere resultat

Det ordinære driftsresultatet endte på 211 millioner kroner, opp fra 87 millioner kroner.

Selskapet satt igjen med et resultat før skatt på 192 millioner kroner etter en omsetning på 905 millioner kroner. I samme periode året tidligere endte resultat før skatt med minus 40 millioner kroner av en omsetning på 300 millioner kroner.

AksjeLongname: DNO InternationalTicker: DNOMarked: OSEOrganiasonsnummber: 921526121TSID:Trade time: 2012-02-14 17:30:00Last: 10.4Close: 10.22Periode: 7days

Det positive resultatvarselet fra selskapet tidligere denne måneden hadde bakgrunn i at eksportbetalingen på 353 millioner kroner som selskapet mottok i september blir ansett for inntekter i fjerde kvartal.

I tillegg gikk en høyere andel av salget til det lokale markedet.

Det høye lokale salget førte til at selskapet hadde en kontantposisjon på 1.752 millioner kroner ved utgangen av året.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om