Ekspert om bitcoin-fallet: – Kun krise for daytradere

Bitcoin og nesten samtlige andre kryptovalutaer stuper fredag på verdens kryptobørser.

EKSPERT: Torbjørn Bull Jenssen er seniorøkonom i konsulentselskapet Menon Economics og en av landets fremste eksperter på bitcoin og blokkjedeteknologien.
Publisert: Publisert:

– Jeg har ikke registrert noen nyheter knyttet til det tekniske, men mange har jo ventet på en korreksjon, sier seniorøkonom og bitcoin-ekspert Torbjørn Bull Jenssen i Menon Economics til E24.

Fredag formiddag koster en bitcoin 14.081,65 dollar (117.825,36 kroner), ifølge Coinmarketcap.

Selv om bitcoin falt 32,31 prosent siden toppen på mandag da valutaen sto i 20.078,40 dollar, til et bunnivå på 12961,40 dollar, tar Jenssen dette med slående ro.

– Jeg tror det er sunt at eufori-boblen kanskje sprekker litt nå, sier han og mener de fleste som forstår teknologien ikke blir skremt av fallet.

– Dette er kun krise for daytradere og de som håpet på en veldig rask avkastning. For alle andre som holder på bitcoin med et langsiktig perspektiv, er dette udramatisk.

Pris er støy

Det er ikke bare Jenssen som mener at tradisjonelle investorer er de som lider mest av fredagens fall.

– Investorene har tatt innover seg realiteten at bitcoin er volatilt, sier trading-sjef for Asia Pacific ved Oando Corop, Stephen Innes, til Bloomberg.

Les også

Iste-produsent tar «blokkjede» inn i navnet – stiger 280 prosent

Jenssen ser på pris som lite viktig om man tror på teknologien og ser på den langsiktige utviklingen.

– Pris er generelt støy knyttet til bitcoin og blokkjede-fenomenet.

Han forklarer videre at han tror de volatile dagene for kryptovalutaer langt ifra er over.

– Man får håpe at investorer som ikke skjønner teknologien nå forstår at bitcoin vil være veldig volatil i mange år fremover.

Alle piler peker ned

Det er dog ikke bare verdien av bitcoin som faller inn mot jul, og av verdens 10 største kryptovalutaer er det bare ripple (XRP) som har hatt oppgang de siste 24 timene.

Av verdens 100 største kryptovalutaer målt i markedsverdi har bare 8 blitt mer verdt det siste døgnet.

Les også

92 av de 100 største kryptovalutaene faller i pris

Det har vært en svært volatil uke for kryptovalutaer på tampen av et år hvor handelen i og prisene på kryptovalutaer har steget til himmels.

Parallelt med oppgangen har svært mange stilt spørsmål ved om bitcoin-feberen kun er en boble som vil sprekke med et brak en dag.

Investoren Kevin O'Leary er blant dem.

– Jeg er ganske sikker på at 99 prosent av menneskene som eier bitcoin ikke forstår hvordan det fungere. Det er alltid en cocktail for katastrofe, sier han til CNBC.

Publisert:
Gå til e24.no