DNV-direktøren samarbeider gjerne med kryptoselskap, men kjøper ikke valutaen deres

Det norske milliardkonsernet vil ikke involvere seg i kryptovalutaer, men omfavner teknologien bak med begge armer.

BLOKKJEDE-DIREKTØR: Administrerende direktør i Det Norske Veritas Remi Eriksen har ingenting imot å bli husket som blokkjede-direktøren, men aller helst vil han bli husket som lederen som fikk selskapet gjennom digitaliseringen.
Publisert:

Før kryptovaluta tok Norge med storm, hadde allerede det norske konsernet sett muligheten som ligger i blokkjedeteknologien.

–Vi startet å se på blokkjedeteknologi i 2016, og lanserte i fjor en privat blokkjede hvor vi har lastet opp alle våre 90.000 ISO-sertifikater, sier administrerende direktør i Det Norske Veritas (DNV) Remi Eriksen til E24.

I dag kan kunder og deres kunder igjen ha full oversikt over samtlige sertifikater på denne blokkjeden.

DNV omsatte i 2016 for 20,834 milliarder kroner og har globalt 12.715 ansatte. De lever av å utstede sertifisering og verifisering av ulike produkter fra blant annet olje og offshoresektoren, men også matvarer og flere andre produkter.

Som skapt for blokkjede

Det er ikke alle bransjer som takler digitaliseringen, men for DNV var utbredelsen av blokkjedeteknologien en gavepakke og et naturlig satsingsområde.

– DNV må nødvendigvis ha tilgang til informasjon for å kunne ivareta våre oppgaver. Denne innhentingen kan ikke forbli analog når vi går inn i en heldigital verden. Vi må kunne ta imot digital informasjon, og her er blokkjedeteknologi og maskinlæring to viktige elementer for oss, og er årsaken til at det er en stor satsing på dette i disse dager, sier Eriksen.

I mange av de over hundre landene DNV opererer i, er det liten tillit til sertifikater. Ved hjelp av blokkjedeteknologi kan selskapet nå garantere innholdet i sertifikatet, og gir et eksempel.

– På frossenmat samarbeider vi med et stort internasjonalt matselskap, hvor blokkjedeteknologi gjør at alle parter kan følge maten fra produksjon til den står i hyllen, sier han og fortsetter:

– Matvarens aktivitet blir registrert på blokkjeden, og viser at den har vært fryst frem til den ligger i handlekurven, og på denne måten kan vi garantere forbrukeren og selskapet at maten har holdt riktig temperatur.

Jobber gjerne med kryptoselskaper

I slutten av januar ble det klart at DNV inngår et samarbeid med en av verdens største kryptovalutaer målt i markedsverdi kalt Vechain.

Samarbeidet går ut på å utvikle mer gjennomsiktige og effektive forsyningskjeder.

Kryptoselskapet basert i Singapore har en markedsverdi på 2,7 milliarder dollar, eller 20,9 milliarder kroner.

– Det å sitte på kompetanse som er relevant til enhver tid er utfordrende, og samarbeid med slike selskaper er viktig for å henge med i digitaliseringen. Vi har alltid vært fremoverlent i å gjøre partnerskap med eksterne selskaper, sier han.

Les også

Norsk kryptosjef om nedturen: – Jeg håper dette har skremt folk

Han understreker at de gjerne kan inngå lignende intensjonsavtaler med andre kryptoselskaper.

– Vi har ingen eksklusiv avtale med Vechain, men vi ønsker å utforske fremtiden sammen med slike selskaper.

– Blokkjedeteknologien oppsto jo med bitcoin, hvor interessert er du i valutasiden?

– Kryptovalutaene er sekundære for meg. Det er interessant, men vi fokuserer kun på teknologien bak.

– Men du har troen på selskapene bak kryptovalutaene?

– Jeg tror selskapene bak kryptovalutaene og kompetansen er viktig, og jeg tror det blir mange blokkjeder i fremtiden, ikke bare en som styrer alle.

– Ikke for alle

Les også

Knekt av digitalkameraet - nå kaster Kodak seg på digitaliseringen

– Men siden du har så stor tro på teknologien bak kryptovaluta, så har du vel kjøpt noen bitcoin?

– Jeg har ikke investert i kryptovaluta. Min sønn ønsket at vi skulle investere, men etter at verdien sank som en stein, falt også interessen bor, humrer Eriksen.

Publisert:
Gå til e24.no