Telenor vokser

Telenor kan vise til inntektsvekst i 2015, men skriver ned milliardverdier i sin danske virksomhet.

KONSERNSJEF: Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke leverer i dag resultater for fjerde kvartal 2015.
Publisert:

Telekomgiganten Telenor la onsdag frem resultater for fjerde kvartal.

Driftsresultat før avskrivning og andre poster (EBITDA) i fjerde kvartal endte på 10,86 milliarder kroner. På forhånd var det forventet 11,02 milliarder kroner.

Driftsresultat etter av- og nedskrivning ender på 3,4 milliarder kroner for kvartalet – ned fra 4,8 milliarder kroner i fjor.

På forhånd hadde analytikerne forventet et langt sterkere driftsresultat etter av- og nedskrivninger, tilsvarende 6,2 milliarder kroner, i følge estimater innhentet fra SME Direkt. Årsaken til at Telenor skuffer, er en betydelig nedskrivning av verdier i den danske virksomheten.

Telekomkonsernet rapporterte inntekter i fjerde kvartal på 33,5 milliarder kroner og en organisk inntektsvekst på to prosent. Det er en økning på om lag tre milliarder kroner fra samme kvartal i fjor, og omtrent det samme som analytikerne forventet.

EBITDA-marginen endte på 32,4 prosent, opp fra 30,6 prosent. På forhånd forventet analytikerne en margin på 32,9 prosent.

Les også

Wærsted ny Telenor-styreleder: – Helt sikkert ikke vært en ulempe for meg å være kvinne

Dansk milliardskrell

Utsiktene for det danske telekommunikasjonsmarkedet er fortsatt utfordrende, står det i meldingen fra selskapet. Som følge av oppdaterte resultatforventninger er det regnskapsført en nedskrivning på 2,1 milliarder kroner i fjerde kvartal 2015 i Telenor Danmark, heter det videre.

Les også

Telenor-saken: Kvinnelig favoritt vraket seks uker før avgjørelse

Fortsatte å vokse i 2015

For 2015 hadde Telenor inntekter på 128,1 milliarder kroner, og et driftsresultat (EBITDA) på 43,3 milliarder kroner.

– Fem prosent organisk inntektsvekst og fem prosent organisk EBITDA-vekst i 2015 viser styrken til våre virksomheter, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor.

Telenor har vært igjennom en turbulent periode siden Brekke tiltrådte som toppsjef i telekomkonsernet i august i fjor.

Mistanker om korrupsjon i det delvis Telenor-eide Vimpelcom, anklager om CV-juks for toppsjefen og en styreleder som er kastet av næringsministeren er blant hendelsene som har preget telekomkonsernet den siste tiden.

Brekke uttaler at Telenor går inn i et utfordrende 2016, der selskapet møter økt konkurranse i noen av de viktigste markedene.

– Det vil derfor bli min hovedoppgave å sørge for at lønnsom vekst og kostnadseffektivitet er i fokus, sier konsernsjefen.

Styret i Telenor anbefaler et utbytte på 7,50 kroner per aksje. Utbyttet skal godkjennes på generalforsamlingen 11. mai, og er foreslått delt opp i to utbetalinger. Forslaget er i tråd med Telenors ambisjon om å levere årlig vekst i utbytte, heter det i meldingen.

Les også

Telenor blar opp tre milliarder for markedsførings- og teknologiselskap

Forventer videre vekst i 2016

Telenor venter fortsatt god organisk inntektsvekst for konsernet i 2016, men intens konkurranse og utfordringer i viktige markeder som Thailand og Malaysia legger press på forventningene til EBITDA-margin, skriver selskapet.

Telenor anslår en organisk inntektsvekst på to til fire prosent og en EBITDA-margin på 33 til 34 prosent.

Les også

– Kunne vært mulig å bygge opp i Norge

Les også

Brekke: Derfor er milliardkjøpet viktig for Telenor

Les også

Baksaas om Telenor-avgangen: – Jeg skulle gjerne fortsatt

Publisert: