Svak sommer-etterspørsel tynger Stolt-Nielsen

Resultatsesongen på Oslo Børs åpner med en liten nedtur.

BLANDET FORNØYELSE: Konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen presenterer torsdag Stolt-Nielsens resultater for tredje kvartal.

Foto: Jan Petter Lynau VG
 • Anders Park Framstad
Publisert:

Stolt-Nilesen har på morgenkvisten – som første av selskapene notert på Oslo Børs – lagt frem sine tall for tredje kvartal.

Her fremgår det at både topp- og bunnlinjen falt i perioden.

– Resultatene i tredje kvartal var blandet, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i en kommentar.

Rapporten viser at det er i Stolt Tankers at utviklingen har vært minst positiv. Her falt driftsresultatet til 31,4 millioner dollar, ned fra 45,3 millioner. Terminalvirksomheten leverer noe sterkere.

På konsernnivå ble driftsinntektene 474,1 millioner dollar, ned fra 500,7 millioner i samme periode året før. Netto resultat endte på 22,1 millioner dollar, mot 30,3 millioner i tredje kvartal 2015.

– Stolt Tankers resultater ble holdt tilbake av svak sommer-etterspørsel, kombinert med påvirkningen av kinesiske produksjonsreduksjoner og et svakere marked for rene petroleumsprodukter, hvilket presset svingtonnasje inn i kjemikalietankmarkedet, sier Stolt-Nielsen.

Resultatet av dette var reduserte volum og lavere spotrater. For terminalvirksomheten meldes det imidlertid om høyere utnyttelse og volumer. Innen container var det færre forsendelser, men bedre marginer. I virksomhetsområdet Sea Farm meldes det om høyere priser og volumer for piggvar.

Blandede utsikter

Stolt-Nielsen mener at det vanskelig å anslå hva det kommende året vil bringe med seg.

– Volumenveksten har ikke holdt tritt med veksten på tilbudssiden, en situasjon som er gjort mer akutt av tilstrømmingen av tonnasje fra rene petroleumsprodukter. På etterspørselssiden er det ventet at svak retur av volum fra Kina og Det fjerne østen vil vedvare, sier Stolt-Nielsen.

For terminalvirksomheten er det ventet stabil resultatutvikling. Containermarkedet er ventet å bedres, og utsiktene innen oppdrett meldes også å være relativt lyse.

Her kan du lese mer om

 1. Stolt-Nielsen

Flere artikler

 1. Stolt-Nielsen mer enn dobler bunnlinjen

 2. Resultatfall for Stolt-Nielsen

 3. Betalt innhold

  Svakere resultat for Stolt-Nielsen

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Svakere enn ventet for Stolt-Nielsen

 6. Betalt innhold

  Stolt-Nielsen selger seg helt ut av Avance Gas