31-åring arrestert etter milliard-tap

UBS-direktør skal være arrestert.

UBS: Én enkelt ansatt, Kweku Adoboli, skal stå bak tap på 11 milliarder kroner for UBS. Nå er en 31-åring arrest i forbindelse med saken.
Publisert:

En 31 år gammel mann skal være arrestert av London-politiet i forbindelse med milliard-tapet UBS skal ha vært påført, ifølge Sky News.

Financial Times har navngitt den arresterte mannen til å være Kweku Adoboli.

Adoboli jobber, ifølge hans LinkedIn-profil, som direktør for ETF og «Delta1 Trading» i UBS. ETF er børsnoterte fond, mens Delta1 er en type finansielle derivater.

Mannen skal ha blitt arrestert klokken 03.30 av London-politiet.

Den sveitsiske avisen NZZ melder at mannen jobbet i aksje-divisjonen av UBS i London.

Den sveitsiske storbanken UBS meldte før børsåpning at det har oppdaget det banken kaller «uautoriserte handler» gjennomført av én ansatt som jobber i investeringsbanken.

Banken skal ha tapt 11 milliarder kroner på handelen.

Gigantisk tap

Saken blir nå etterforsket, men den UBS-ansatte har allerede påført banken et tap på 11 milliarder kroner, 2 milliarder dollar.

Sjokknyheten sendte UBS-aksjen ned 11 prosent fra start. Like før klokken 13.00 er UBS-aksjen ned 7,8 prosent.

Ubekreftede meldinger sier at 11 milliarder kroner tilsvarer 4 prosent av bankens totale plasseringer og at tapet kan føre til at halvparten av kjernekapitalen kan være borte.

UBS melder at tapet kan føre til at bankene vil rapportere et tap for tredje kvartal.

Ingen kundeposisjoner skal være påvirket.

Etterforskes

I London har UBS 6.000 ansatte, men det skal kun være en enkeltansatt som skal stå bak tapene.

Den britiske versjonen av Finanstilsynet, Financial Services Authority (FSA), jobber nå sammen med sine sveitsiske motparter for å komme til bunns i denne saken.

- FSA jobber hardt sammen med UBS og deres motparter i Sveits for å komme til bunns i det som hendte og de ser på hvorvidt risikostyringen var ignorert av toppene i UBS, sier Sky-journalist Mark Kleinman.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no