Hydro hadde store kontrakter med brasiliansk ordfører

Et selskap eid av en lokal ordfører hadde store kontrakter ved Hydros Alunorte-anlegg i Brasil. Avtalene ble avviklet et par år etter at ordføreren ble valgt.

Hydros Alunorte-anlegg i Brasil.
Publisert: Publisert:

Selskapet AC Vilaça Empreendimentos har siden 1999 hatt kontrakter verdt over en halv milliard kroner, bekrefter Hydro overfor Dagens Næringsliv.

– Det utløste et «rødt flagg» i Hydro at en leverandør som jobbet for Alunorte hadde en eier som ble ordfører i kommunen. Dette er en situasjon som krever ekstra aktsomhet, og derfor ble det gjort videre undersøkelser, skriver Hydros informasjonsdirektør Halvor Molland i en epost.

Les også: (+) Noen selskaper vil på utenlandske børser. Det kan være både dyrt og unødvendig.

Han sier saken senere har vært brukt som eksempel i selskapets dilemmadiskusjoner.

Antonio Carlos Vilaça ble innsatt i 2012. En talsmann sier ordføreren ikke har hatt oppdrag med Hydro siden 2014 og i dag har et godt og respektfullt forhold til selskapet.

Hydro kjøpte Alunorte-anlegget året før Vilaça ble valgt. Tross farene for en interessekonflikt fortsatte altså Hydro å jobbe med ordførerens selskap i et par år etter valget. I løpet av den perioden hadde selskapet inntekter på rundt 150 millioner kroner fra de aktuelle oppdragene.

Internt i Hydro ble det vurdert som problematisk å avvikle forholdet til ordførerens entreprenørselskap umiddelbart, fordi mange lokalt ansatte da sto i fare for å miste jobben. I 2016 var alle kontraktene avviklet.

Les også

– Det blir et strammere marked

Les også

Disse hindrene må Hydro passere for å løse Brasil-krisen

Les også

Hydro misser forbedringsmål etter Brasil-problemene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om